FESX

Separatorji Alfa Laval FESX s šobami v bobnu so zasnovani za industrijsko fermentacijo ter so na voljo v mnogih velikostih ter konfiguracijah; vsaka od njih je zasnovana ter prilagojena za opravljanje izredno različnih nalog separiranja.

FESX喷嘴碟片离心机-Alfa Laval FESX nozzle bowl separator product image

 Separatorji FESX imajo šobe v bobnu. Zaradi te zasnove so idealni za separacijo mikroorganizmov z veliko vsebnostjo celic ter z nečistočami ali brez iz trdnih delcev v vstopnem produktu.

V separatorjih FESX se celice nenehno izpušča skozi šobe na obrobju bobna. Ta zasnova omogoča obdelavo večjih mikroorganizmov, na primer kvasa, z veliko vsebnostjo celic.

Kako deluje

SX type separator bowl

Vstopni produkt, ki vsebuje tekočino in trdne delce, v rotirajoči centrifugalni boben vstopi z vrha preko stacionarne dovodne cevi, hitrost njegovega pretoka se pospeši v razdelilniku, nato pa vstopi v zložene diske. Separacija se odvija med diski. Lažja faza se premika skozi zložene diske proti središču bobna, kjer se pod tlakom črpa iz bobna s pomočjo vgrajenega »paring« diska. Kvas se zbira na obrobju bobna ter nenehno izpušča skozi šobe. Nabiranje trdnih delcev med šobami preprečujejo mašilni kosi.