FEQX

Separator Alfa Laval FEQX s šobami v bobnu je zasnovan za industrijsko fermentacijo ter je na voljo v mnogih velikostih ter konfiguracijah; vsaka od njih je zasnovana ter prilagojena za opravljanje izredno različnih nalog separiranja.

FESX喷嘴碟片离心机-Alfa Laval FESX nozzle bowl separator product image

 Separatorji FEQX imajo šobe v bobnu. Zaradi te zasnove so idealni za separacijo mikroorganizmov z veliko vsebnostjo celic ter z nečistočami ali brez iz trdnih delcev v vstopnem produktu.

Separatorji FEQX imajo tudi obrobne šobe, vendar so poleg tega zasnovani tudi za recirkulacijo dela koncentrata skozi šobe, da je tako mogoče izravnati nihanje vstopne koncentracije ter obdelati zelo nizke koncentracije trdnih delcev v vstopnem produktu.

Kako deluje

QX separator bowl

Vstopni produkt, ki vsebuje tekočino in trdne delce, v rotirajoči centrifugalni boben vstopi z vrha preko stacionarne dovodne cevi, hitrost njegovega pretoka se pospeši v razdelilniku, nato pa vstopi v zložene diske. Separacija se odvija med diski. Lažja faza se premika skozi zložene diske proti središču bobna, kjer se pod tlakom črpa iz bobna s pomočjo vgrajenega »paring« diska. Kvas se zbira na obrobju bobna ter nenehno izpušča skozi šobe. Nabiranje trdnih delcev med šobami preprečujejo mašilni kosi.

Dodatna funkcija separatorja FEQX

Del koncentriranih trdnih delcev, ki se jih izpusti skozi šobe, je mogoče recirkulirati v boben skozi dovodno recirkulacijsko cev, ločen razdelilnik in cevi za recirkulacijo.