emmie

Enota Emmie obsega na voziček nameščen centrifugalni separator ter električni oljni grelnik za uporabo na ladjah. Enota, ki se jo premika med pomorskimi hidravličnimi sistemi, odstranjuje vodo ter 99 % vseh 2‒5-μm delcev iz olja, s čimer se podaljša življenjsko dobo olja ter zagotovi zanesljivost sistema.

Emmie mobile 640x340

Povečajte zanesljivost pomorskih hidravličnih sistemov

Alfa Laval Emmie je prenosni pomorski sistem za učinkovito čiščenje hidravličnega olja, saj odstrani 99 % vseh 2‒5-μm delcev ter 100 % proste vode iz olja, ki se uporablja v hidravličnih sistemih na ladjah. Izpolnjuje zahteve za čiščenje hidravličnega olja v skladu s kodeksom čistoče ISO 4406:1999 13/11/8.

Enota Emmie je zasnovana za uporabo v sistemih, kot so propelerji s spremenljivim korakom, krmilno gonilo in drugi pomorski hidravlični stroji, ter obsega diskovni centrifugalni separator, ki lahko deluje v načinu prečiščevanja in načinu bistrenja, ter električni grelnik olja. Ker podaljša življenjsko dobo pomorskih hidravličnih olj, Emmie zagotavlja daljši čas delovanja, zmanjšuje obrabo pomorske hidravlične opreme ter znižuje stroške. Tako ta prenosni ladijski sistem za čiščenje hidravličnega olja običajno pokrije stroške investicije v manj kot letu dni.

Ladijski sistem za čiščenje hidravličnega olja, ki je preprost za uporabo

Alfa Laval Emmie je lahka in kompaktna enota, ki je preprosta za uporabo, za njeno uporabo pa ni treba spreminjati obstoječih pomorskih hidravličnih strojev. Emmie je na rezervoar hidravličnega olja mogoče priključiti v le nekaj minutah. Nato preprosto zaženete separator, črpalko, in ko skozi steče olje, zaženete še grelnik. S tem preprostim delovanjem »priključi in uporabi« mobilni pomorski sistem za čiščenje hidravličnega olja čisti olje s pretokom 80‒12 l/h. Ko je sistem enkrat zagnan, ga ni treba nadzirati.

Daljša življenjska doba

Alfa Laval Emmie učinkovito odstranjuje vso vodo, prah v zraku ter delce iz obrabljene barve, kovine, plastike ali gume iz pomorskih hidravličnih olj. Z odstranitvijo vode iz olja Emmie preprečuje korozijo sistema kot tudi oksidacijo ter kasnejšo razgradnjo aditivov v olju, ki krajšajo življenjsko dobo olja. S tem se ne le podaljša življenjsko dobo pomorskega hidravličnega olja, ampak tudi zmanjša porabo olja in zniža stroške.

Poleg tega z odstranitvijo delcev iz olja Emmie podaljšuje tudi življenjsko dobo hidravličnih sistemov. Čistejše olje pomeni daljši čas obratovanja – z manj nenapovedanimi zaustavitvami proizvodnje ter manj okvarami zaradi trdnih delcev, ki povzročajo obrabo delov opreme in ki lahko zamašijo opremo.

Nižji stroški

Zaradi daljših intervalov med potrebnimi zamenjavami filtrov in olja Emmie omogoča drastično znižanje obratovalnih in vzdrževalnih stroškov, vključno s tistimi, povezanimi z nakupom novega hidravličnega olja ter odstranjevanjem uporabljenih filtrskih vložkov ter rabljenega olja.

Kako deluje

Sestavni deli sistema

Prenosni pomorski sistem Emmie za čiščenje hidravličnega olja obsega: diskovni centrifugalni separator z neposrednim pogonom z dvema kompletoma bobnov; voziček z vgrajeno vijačno črpalko, zbirnim tankom, zaganjalnikom separatorja in črpalke, merilnikom tlaka, stikalom za nizek tlak/alarmom za vodno tesnilo; mobilni električni predgrelnik olja z enolitrskim zadrževalnim volumnom; ter standardne hidravlične gibke cevi s sklopkami za hiter odklop.

Princip delovanja

Sistem Emmie je mogoče nastaviti bodisi kot čistilnik bodisi kot bistrilnik.

Način čistilnika se priporoča, kadar je olje močno onesnaženo z vodo, saj zagotavlja nenehno odstranjevanje vode. V tem primeru centrifugalna sila potisne vse trdne delce v olju do stene bobna na obrobju; nabrane trdne delce se redno odstranjuje ročno. Vodo se nenehno izpušča z dna bobna.

V načinu bistrilnika je odvod vode blokiran. Ta način se priporoča, kadar hidravlično olje vsebuje le sledi vode ali je sploh ne vsebuje, saj je zmogljivost obdelave vode v tem načinu omejena.