Clara

Serija visokohitrostnih separatorjev Clara je posebej zasnovana za živilsko industrijo, industrijo pijač in industrijsko fermentacijo. Serija Clara omogoča nežno obdelavo produkta, veliko učinkovitost separacije in majhno porabo energije.

Clara 高速离心机-Clara High Speed Centrifuge

 Celovita serija za vse potrebe

Serija Clara obsega modele vseh velikosti, od laboratorijskih ali pilotnih modelov do modelov za živila in pijače kot tudi obrate industrijske fermentacije ogromnih kapacitet. Odvisno od modela so separatorji Clara na voljo z različnimi zasnovami, od nehermetične (ki se polni od zgoraj) do popolnoma hermetične (ki se polni od spodaj).

Manjši modeli Clara so vsi nameščeni na nosilne elemente, kar olajša inštalacijo, zagotavlja minimalen tloris ter mobilnost (vse nosilne enote imajo kolesa). Nosilni elementi imajo vso opremo, potrebno za učinkovito in zanesljivo obratovanje separatorja. Obstaja tudi nadzorna plošča in podporna konstrukcija za cevi, ki vsebuje vse potrebne sestavne dele za dovajanje produkta ter tehnične vode do separatorja.

Večji modeli Clara so manj primerni za nameščanje na nosilne enote. Pri teh so električne plošče za zaganjalnik in nadzorna plošča nameščene na samonosilno ogrodje iz nerjavnega jekla. Cevi za produkt in tehnična voda z vsemi ventili in merilniki so nameščene na nasprotni strani prav tega ogrodja.

Pri vseh modelih Clara so po izbiri na voljo tudi dovodne črpalke in črpalke za izpust trdnih delcev. Večji modeli Clara imajo po izbiri na voljo tudi upravljanje kapacitete.

Področja uporabe

Serija Clara je še posebej primerna za prečiščevanje produktov na naslednjih področjih.

Za pijače, kot so:

  • mošt iz belega grozdja (samotok in stisnjen sok)
  • mlado in starano vino (tako mirno kot tudi peneče)  
  • čaj in kavni ekstrakt  
  • sadni sokovi (agrum, listavci in tropski) 

Za industrijsko fermentacijo, kot na primer:

  • mikroalge
  • bakterije
  • kvas

Funkcije in prednosti

Separatorji Clara imajo več prednosti, odvisno od modela.

Dovod v disk – nežna obdelava izdelka

Dovod v disk omogoča nežno pospeševanje vstopnega produkta. S tem se poveča učinkovitost separacije in do največje mere zmanjša penjenje.

Oxy-Stop – preprečuje sprejemanje kisika

Tekočinsko tesnilo v odvodu separatorja preprečuje oksidacijo produkta ter izgubo hlapnih arom ali CO2.

Popolnoma hermetična zasnova – manjša poraba energije

Popolnoma hermetično zasnovo zagotavlja kombinacija votlega vretenskega dovoda, hermetičnega odvoda, ki ga zagotavlja mehansko tesnilo, ter bobna separatorja, ki je v celoti napolnjen s tekočino.

Poleg največje možne učinkovitosti separacije ter bistveno manjše porabe energije popolnoma hermetičen koncept preprečuje vsakršno vmesno površino med zrakom in tekočino, s čimer se do največje mere zmanjša tveganje penjenja.

Zasnova votlega vretena – nežno pospeševanje

Naša edinstvena zasnova votlega vretena zagotavlja najnežnejše pospeševanje delcev, občutljivih na strižnost. To zagotavlja maksimalno učinkovitost separacije in hkrati zmanjšuje porabo energije.

 

Kako deluje

How it works - Clara

Separator Clara je dvofazni centrifugalni sistem, zasnovan za separacijo trdnih delcev iz tekočin. Jedro sistema je samočistilna diskovna centrifuga z bobnom, ki se vrti okoli navpične osi. V bobnu so zloženi stožčasti diski, v katerih se odvija separacija.

Vrtenje te enote pri veliki hitrosti pomeni, da učinek gravitacije na trdne delce nadomesti centrifugalna sila, ki jo je mogoče nadzirati in ki ima lahko do 10.000-krat večji učinek.

Kadar je tekočina, ki vsebuje trdne delce, pod vplivom takšnih sil, trdne delce – ki so gostejši – potisne navzven proti steni rotirajočega bobna.

Posebna geometrija bobna zagotavlja nežnejše pospeševanje na strižnost občutljivih aglomeratov in delcev.

clara 701 cutaway 200px