BTPX

Izjemen nabor separatorjev za biotehniško in farmacevtsko industrijozapolnjuje vrzel med laboratorijsko in komercialno proizvodnjo.

阿法拉伐 BTPX 自动离心机-Alfa Laval BTPX automatic centrifuge

BTPX se dostavi kot popolnoma avtomatski, priključni separacijski sistem in omogoča zmogljivost na ravni proizvodnih strojev iz pilotne proizvodnje in proizvodnje srednjega obsega.

Separacijski sistem BTPX je mogoče sterilizirati s paro in ima zmogljivost čiščenja na mestu. Posebej zasnovan tesnilni sistem zagotavlja učinkovito zadrževanje ter odpravlja tveganje onesnaženja produkta ali okolja. 

Hladilni plašči, ki obdajajo centrifugalni boben BTPX, zagotavljajo učinkovit temperaturni nadzor ter prispevajo tudi k nižji ravni hrupa. Sistem z »dozirnim obročem« za izpust trdnih delcev s hitrim in izrazitim delovanjem zagotavlja majhne proizvodne izgube ter bolj suhe trdne delce. Šobe za izpiranje poškropijo zunanjost centrifugalnega bobna ter notranjost pokrova ogrodja, da se tako zagotovi najvišjo stopnjo higiene.

Kako deluje

Cutaway of a BTPX centrifuge bowl

Vstopni produkt v rotirajoči centrifugalni boben (slika 1) vstopi z vrha preko stacionarne vstopne cevi (1), hitrost njegovega pretoka se pospeši v razdelilniku (2), preden vstopi v zložene diske (3). Separacija tekoče faze in faze trdnih delcev se odvija med diski. Tekoča faza se premika proti središču bobna, kjer se pod tlakom črpa iz bobna s pomočjo vgrajenega »paring« diska (4).

Težja faza trdnih delcev se zbira na obrobju bobna, od koder se občasno izpusti preko centrifugalnega ciklona. Izpust trdnih delcev omogoča hidravlični sistem pod separacijskim prostorom v bobnu, ki v vnaprej določenih intervalih prisili drseče dno bobna (5), da se spusti ter tako odpre odprtine za trdne delce na obrobju bobna. Boben je nameščen na navpičnem vretenu (7), ki ga poganja vodoravno nameščen motor preko polžastega gonila.