AlfaPure

Serija Alfa Laval AlfaPure obsega namensko izdelane sisteme centrifugalnih separatorjev za odstranjevanje olj, maščob in trdnih delcev iz vode ter tekočin na osnovi olja, kot so hladilna sredstva, maziva in tekočine za pranje.

AlfaPure系列高速离心机-AlfaPure series high-speed centrifuge

 Učinkovito čiščenje delovnih tekočin se izplača

Alfa Laval AlfaPure, ki uporablja centrifugalno separacijo, je serija izredno učinkovitih sistemov za čiščenje industrijskih delovnih tekočin, kot so hladilna sredstva, tekočine za pranje in mineralna olja. Z odstranitvijo olj, maščob ali delcev iz teh tekočin je mogoče podaljšati njihovo življenjsko dobo in zmanjšati obrabo strojnih orodij, kar posledično pomeni daljši čas razpoložljivosti za obratovanje v vašem obratu. Zagotavlja tudi čistejše, bolj zdrave delovne pogoje na delovnem mestu.

Daljša življenjska doba fluidov

Z nenehnim čiščenjem se življenjska doba tekočin za pranje podaljša kar do šestkrat, hladilna sredstva pa lahko zdržijo tudi do deset let, to pa pomeni bistven prihranek pri stroških zamenjave. Prav tako boste močno znižali stroške odstranjevanja onesnaženih tekočin ter filtrov.

Izredno učinkovito čiščenje

Centrifugalna separacija je najučinkovitejša metoda za čiščenje delovnih tekočin, ki je na voljo. Odstranjuje vodo, abrazivne kovinske drobne delce ter druge delce velikosti le 2 μm, zato imajo strojna orodja veliko daljšo življenjsko dobo, preden se obrabijo. To pomeni bistveno nižje stroške zamenjave orodij. Manjša obraba orodij pomeni tudi bolj natančno mehansko obdelavo ter manj zavrnjenih izdelkov.

Zasnova celovitega sistema

Sistemi Alfa Laval AlfaPure temeljijo na centrifugalnih separatorjih. Vsak sistem je celovit modul »priključi in uporabi«, vključno s separatorjem, dovodno črpalko, črpalko za mulj ter nadzorno ploščo, ki je preprosta za uporabo, nadzornim sistemom s programirljivim logičnim krmilnikom (PLK), ki samodejno nadzoruje vse nastavitve ventilov ter črpalk. Enota, ki se jo običajno namesti v obvodni sistem, obratuje neprekinjeno, brez prekinjanja obratovanja strojev. To pomeni, da ponovno rekonstrukcija obrata ni potrebna.

Optimizirano za vaše potrebe

Na izbiro je več sistemov Alfa Laval AlfaPure, tako da je za različna področja uporabe mogoče poiskati najboljšo razpoložljivo rešitev. V nadaljevanju si lahko ogledate serijo naših izdelkov ter pregledate tehnične podatke v dokumentaciji.

 

AlfaPure S2

 

 

 

Področje uporabe:

 • hladilna sredstva na osnovi vode
 • tekočine za pranje
 • tekočine na osnovi olja, kot so rezalno olje in maziva

Največja zmogljivost pretoka (l/h):
1000‒2000

Prostornina tanka za hladilno sredstvo (m³):
35‒55

     

AlfaPure S3

 

Področje uporabe:

 • čiščenje hladilnih sredstev
 • tekočine za pranje

Največja zmogljivost pretoka (l/h):
 600‒3000
 
Prostornina tanka za hladilno sredstvo (m³):
 do 100

     

AlfaPure Z7-5

 

 

 

Področje uporabe:

 • hladilna sredstva na osnovi vode
 • tekočine za pranje
   

Največja zmogljivost pretoka (l/h):
3000‒5000

Prostornina tanka za hladilno sredstvo (m³):
95‒135

     

AlfaPure Z7-7

 

 

Področje uporabe:

 • hladilna sredstva na osnovi vode
 • tekočine za pranje

Največja zmogljivost pretoka (l/h):
5000‒7000

Prostornina tanka za hladilno sredstvo (m³):
 145‒200

 

Kako deluje

Desettisočkrat hitreje kot usedanje

V centrifugalnem separatorju gravitacijo, ki v tradicionalnih tankih za usedanje povzroča separacijo, nadomešča centrifugalna sila, ki je lahko več kot 10.000-krat močnejša. Seveda je zato separacija veliko hitrejša in učinkovitejša.

Revolucionarna tehnologija zloženih diskov

Če tanku za usedanje dodamo puferske plošče, se usedanje vseh delcev ustavi prej, ustvari pa se večja površina, na katero padejo, kar pospeši postopek separacije. V centrifugalnem separatorju je mogoče uporabiti isto načelo ter doseči ustrezno večjo učinkovitost z uporabo posebnih zloženih diskov.

Domiseln postopek separacije

V bobnu separatorja v času postopka separacije centrifugalna sila potisne vse težke delce v delovni tekočini navzven proti steni separatorja ter jih samodejno izpusti iz bobna v tank za mulj. Razlike v gostoti, če sta prisotni dve tekočinski fazi (kot na primer hladilno sredstvo in tuje olje ali mineralno olje in voda), bodo povzročile, da se ti dve fazi ločita. Lahka faza in težka faza bosta izstopili ločeno skozi različne izhode separatorja.

Zato so centrifugalni separatorji izredno učinkoviti za odstranjevanje trdnih delcev iz številnih različnih delovnih tekočin kot tudi za izločevanje različnih tekočih komponent – vse to istočasno.

Namestitev na obvodu

Enota Alfa Laval AlfaPure, ki se jo običajno namesti v obvodni sistem, obratuje neprekinjeno, brez prekinjanja obratovanja strojev. To pomeni, da ponovno rekonstrukcija obrata ni potrebna.

AlfaPure bypass system