AFPX

Centrifuge z veliko zmogljivostjo, ki izločajo trdne delce, za industrije predelave živali in rib, posebej zasnovane za izredno zahtevno separacijo.

AFPX 高速离心机-AFPX High Speed Centrifuge

Ključne lastnosti serije centrifug AFPX so njihova zmogljivost obvladovanja visokih stopenj pretoka, velike vsebnosti trdnih delcev ter visokotemperaturne obdelave. Zaradi teh funkcij so idealna izbira za obvladovanje težkih pogojev, ki so del industrij predelave živali in rib.

Poleg tega centrifuga AFPX 517 združuje veliko silo pospeška, veliko zmogljivost obdelovanja mulja ter avtomatsko delovanje.

Področja uporabe

AFPX je bila zasnovana, da občasno izpusti trdne delce, ob tem pa hkrati ločuje dve pomešani in vzajemno netopni tekoči fazi različne gostote. Centrifuge so na voljo v serijah optimiziranih izvedb, ki so primerne za obsežno število nalog, vključno s separacijo vode iztisnjenih rib, lepljive vode (angl. stick water) in ekstraktov. Druga področja uporabe vključujejo prečiščevanje ribjega olja in olja iz jeter, živalskih maščob, olja iz lupin in podobnih produktov.

Kako deluje

Typical bowl drawing for a solids-ejecting centrifuge. Drawing details do not necessarily correspond to the centrifuge described

Separacija se odvija v rotirajočem bobnu. Vstopni produkt v rotirajoči centrifugalni boben vstopi z vrha preko stacionarne vstopne cevi (1), hitrost njegovega pretoka se pospeši v razdelilniku (2), preden vstopi v zložene diske (3). Razdelilnik je zasnovan posebej za zagotavljanje gladke pospešitve vstopne tekočine (4).

Separacija tekočine-tekočine-trdnih delcev se odvija med diski, oljna faza pa se premika skozi zložene diske v središče in se jo izpusti skozi cevi (5) ter razprši v zbirno ogrodje. Voda in trdni delci, ločeni od olja, se premaknejo na obrobje, voda gre preko kanalov v zgornjem disku (6) v »paring« komoro, kjer se izloča iz rotorja s pomočjo vgrajenega »paring« diska (7).

Trdni delci se zbirajo na obrobju, od koder se jih v presledkih izpušča preko centrifugalnega ciklona. Izpust trdnih delcev omogoča hidravlični sistem, ki v ustreznih, vnaprej določenih intervalih prisili drseče dno bobna (8), da se spusti ter tako odpre odprtine za trdne delce na obrobju bobna.