Carboblend

Alfa Laval Carboblend je preverjen sistem za mešanje in karbonizacijo za industrijo pijač. Sistem za karbonizacijo (> 200 uspešnih namestitev po vsem svetu) zagotavlja neprekinjeno in natančno mešanje ter karbonizacijo piva, brezalkoholnih pijač in drugih pijač.

Carbonation system for blending and carbonation

Naprava za karbonizacijo piva, razvita v sodelovanju s pivovarsko industrijo

  • Izjemna natančnost mešanja/karbonizacije
  • Učinkovito raztaplja CO2
  • Prostorsko varčne kompaktne mere, hkrati pa vsestranskost in možnost prilagajanja različnim procesnim zahtevam
  • Avtomatski nadzor procesa zahteva manj delovne sile
  • Stabilno in zanesljivo delovanje ter nizke zahteve po vzdrževanju za dolgotrajno delovanje

 

 

 

Carboblend je sistem za karbonizacijo z dvema funkcijama v eni: linijska karbonizacija in mešanje.

Karbonator za pivo je tovarniško sestavljen na ogrodju in je zasnovan za CIP. Sistem za karbonizacijo je skladen s predpisi za živilsko industrijo, kar pomeni, da so vsi sestavni deli karbonizatorja za pivo, ki so v stiku s procesnimi tekočinami, izdelani iz nerjavnega jekla s toplotno odpornimi tesnili.

.

Princip delovanja

Process chart of Carboblend carbonation system 

Mešanje – kako je mogoče sistem za karbonizacijo uporabljati za mešanje

 
V karbonizatorju za pivo CARBOBLENDTM se mešanje izvaja s stalnim uravnavanjem razmerja pretokov sestavnih tekočin, npr. piva in vode. Če za mešanje uporabljate sistem za karbonizacijo piva, je razmerje mešanja vnaprej izbrano na nadzorni plošči. Mikroprocesor neprekinjeno prejema podatke iz merilnikov pretoka v linijah za pivo in vodo/pivo ter uravnava regulacijski ventil v liniji za vodo/pivo, da natančno vzdržuje trenutno razmerje mešanja. Upravljavec lahko vnese tudi znane in zahtevane lastnosti, kot sta vsebnost alkohola ali prvotna teža dovedenega izdelka in končnih izdelkov. Ustrezno razmerje mešanja se samodejno izračuna in uporabi namesto tega. 

Karbonizacija – kako uporabljati sistem za karbonizacijo piva

 
CO2 se vbrizgava neposredno v linijo za izdelek brez uporabe poroznega diska ali gorilnika za sintranje. Posebej zasnovan mešalnik/pospeševalnik zagotavlja, da se CO2 v izdelku hitro raztopi zaradi kombinacije turbulentnega toka in zvišanega tlaka. Analizator za mešalnikom preverja vsebnost CO2 v gaziranem izdelku. Regulacijski ventil uravnava pretok CO2, da se ohranja konstantna vsebnost CO2 v izdelku. Delovanje sistema nadzoruje PLC. Varnostni sistem neprekinjeno nadzoruje delovanje.