Avtomatizacijska enota Unique Control LKB

Enota za avtomatizacijo Unique Control LKB z vgrajenim aktuatorjem zagotavlja inteligentni nadzor nad zapornimi loputami LKB, ki se uporabljajo v vseh aplikacijah. Ta enostavni pogon »vse v enem« zagotavlja vrhunski nadzor pretoka, higieno, trpežnost in zanesljivost.

unique control right side 640x360

Inteligentna zanesljivost in nadzor za zaporne lopute

Alfa Laval Unique Control LKB je integrirana enota za krmiljenje ventilov in pogon z izboljšano higiensko enodelno zasnovo. Unique Control LKB, ki je bil prestal že preizkuse z več kot milijon udarci gibov brez servisiranja, je najbolj trpežen aktuator, ki je trenutno na voljo. Dobra zasnova s trdnim kompozitnim ohišjem kljubuje tudi najbolj zahtevnim pogojem uporabe.

Unique Control LKB z oznako IP66/IP67 odlikujejo vrhunska tehnologija, oblika in material, ki preprečujejo kondenzacijo ter vdor prahu, vode in drugih delcev v enoto. To prispeva k maksimalni higieni in učinkovito odpravlja težave, povezane s korozijo, zunanjo kontaminacijo in učinki fizikalnih vplivov, vključno z vibracijami, tlačnimi sunki, zmrzaljo, vročino, UV-sevanjem ter okolji, onesnaženimi z maščobami, olji in kemikalijami, ne da bi bila potrebna prekinitev procesa.

Poleg tega sistem Unique Control LKB zagotavlja integrirano avtomatizacijo z jasnim 360-stopinjskim vizualnim indikatorjem in sistemom za nadzor zraka za zanesljivo spremljanje delovnega zračnega tlaka v realnem času. Namesto običajne mehanske vzmeti, ki jo uporablja večina aktuatorjev loputnih ventilov, aktuator Unique Control LKB upravlja zračna vzmet. To v kombinaciji z inteligentnimi zmogljivostmi enote za zaznavanje in krmiljenje omogoča obratovanje pri nižjem zračnem tlaku ter prinaša pomembne prednosti v smislu vzdržljivosti, zanesljivosti in daljšega neprekinjenega delovanja.

Poenostavljena nastavitev nadzora zaporne lopute

Poenostavljen postopek nastavitve lopute Unique Control LKB omogoča, da je ta petkrat hitreje pripravljena na uporabo kot običajne rešitve. Potreben je le pritisk gumba in loputa Unique Control, ki je združljiva z digitalnimi vmesniki in vmesniki AS, da se konfigurira in umeri za optimalno delovanje. Ta priročni postopek z enim gumbom vam prihrani čas in denar.

Ena velikost aktuatorja ustreza vsem loputam LKB

Maksimalno udobje: en sam aktuator je primeren za večino rešitev ventilov, saj zagotavlja visok navor, ki omogoča, da se enota prilega ventilom vseh velikosti. Poleg tega lahko preprosto preklopite iz običajno odprtega (NO) stanja v običajno zaprto stanje (NC) in obratno. Ta zasnova, ki je primerna za vse ventile, olajša projektiranje, naročanje, namestitev, konfiguracijo na lokaciji in vzdrževanje zalog.

Enostavna nadgradnja aktuatorjev zapornih loput

Sistem Unique Control je primeren za vse ročno upravljane zaporne lopute iz serije Alfa Laval LKB. Obstoječe instalacije lahko enostavno nadgradite z Unique Control LKB, potrebujete le nov nosilec. Treba je le naročiti opcijski komplet nosilcev za določeno velikost ventila LKB, da namestite enoto Unique Control na poljubni 1- do 4-palčni ventil od DN25 do DN100 v ponudbi ventilov LKB.

Ponudba opreme za nadzor in avtomatizacijo ventilov

Unique Control LKB ponuja inteligentno avtomatizacijo in nadzor zapornih loput Alfa Laval LKB ter dopolnjuje našo široko paleto rešitev za nadzor in avtomatizacijo ventilov.

Prednosti izdelka

  • Izboljšana higienska enodelna zasnova 
  • Najbolj vzdržljiv aktuator, ki je trenutno na voljo
  • Poenostavljena nastavitev nadzora zaporne lopute

Običajno odprt ali običajno zaprt

Unique Control - NO - NC.png

Unique Control NO NC

Kako deluje

 
 

Princip delovanja

Unique Control LKB uporablja zračno vzmet, ki omogoča delovanje enote pri bistveno nižjem zračnem tlaku v primerjavi z enotami, ki uporabljajo običajne mehanske vzmeti. To zmanjšuje obrabo in s tem odpravlja potrebo po vzdrževanju.

Ko zrak vstopi v Unique Control LKB, vgrajeni elektromagnetni ventil preusmeri tok nad ali pod bat. Vijačnica v batu prenaša navpično gibanje v vrtenje, kar zagotavlja nemoteno delovanje ventila. Zasnova omogoča delovanje sistema Unique Control LKB pri zračnem tlaku le treh barov.

Integrirani sistem zračnega nadzora

Vgrajen senzor tlaka nadzoruje dovod zraka. V primeru kritičnega padca zračnega tlaka aktuator pošlje opozorilni signal, vendar nadaljuje proces. V primeru prekinitve dovoda zraka aktuator prav tako pošlje opozorilni signal, ohrani položaj in po odpravi težave nadaljuje delovanje.

Preklapljanje iz NC v NO

Preklop iz običajno zaprtega kontakta v običajno odprt položaj je enostavna. Preprosto odprite zgornji pokrov, zrahljajte vijake, dvignite in obrnite zgornji del za 180°, nato pa ga ponovno sestavite.

Izbirne možnosti

Komunikacijski vmesnik: Vmesnik AS v.2.1, 31 vozlišč; vmesnik AS v.3.0, 62 vozlišč; in digitalni vmesnik.

Komplet za nosilec: 1- do 4-palčni in od DN 25 do DN 100:

Velikosti nosilcev: DN25-50, DN65, DN80 in DN100

single seat valves 640x360
.

Deset najboljših nasvetov – ventili

Tukaj lahko najdete nekaj nasvetov in servisnih posnetkov, ki vam prikazujejo, kako ohraniti vrhunsko kondicijo vaših higienskih ventilov

Logika za živila - Food logic

Higienska oprema Alfa Laval združuje visoko zmogljivost in nežno uporabo, da varuje občutljive sestavine. Sledi trendom živilske industrije in rešuje štiri ključne izzive: dobava živilskih izdelkov potrošnikom po konkurenčni ceni, doseganje kar najboljšega izkoristka surovin, zmanjšanje odpadkov in emisij ter dobava varnih in higienskih živilskih izdelkov.

food logic 640x360

Katalog izdelkov higienske opreme

Katalog izdelkov higienske opreme Alfa Laval »Na dosegu roke« vključuje letake izdelkov, krivulje učinkovitosti, povezave do animacij, brošure in cenike za naročanje.

Close at hand 2019 - Cover image 640x360

Animacije

Obiščite stran z animacijami in poglejte naše proizvode od znotraj. Preverite kako delujejo.

Poglej animacijo

Ventili in Avtomatizacija

Tehnični članki

.

NEAR novice

Da bi bili na tekočem o pomembnih zadevah in priložnostih v vaši industriji in procesih.

Poizvejte več