ALP

Trivijačne črpalke Alfa Laval ALP so bile razvite za zagotovitev najnižjih stroškov obratovanja ter največje zanesljivosti, s posebnim poudarkom na pomorski industriji. ALP je očitna izbira za goriva in mazalna olja.

fluid handling

Kompaktna in zanesljiva zasnova

Za črpalke ALP je značilna kompaktna zasnova, ki obsega manj komponent, zaradi česar je črpalka manj zapletena in potrebuje manj rezervnih delov ter omogoča večjo preprostost uporabe. Nadalje vijaki iz utrjenega materiala omogočajo tesne notranje tolerance, kar zagotavlja stabilno kapaciteto črpalke skozi čas.

 

Zasnovana za nizke/najnižje stroške lastništva

Boljša in v celoti preizkušena zasnova tesnila gredi optimizira podmazovanje čelnih strani tesnila ter izboljša odstranjevanje zraka. Tesnilna celica je zgrajena za učinkovito preprečevanje nabiranja ostankov. To v kombinaciji z uporabo visokokakovostnega krogličnega ležaja, ki je nameščen izven območja pretoka produkta, zmanjšuje tveganje vplivov toplote ter izpostavljenost črpani tekočini. Potreba po vzdrževanju je minimalna.

 

Uporabniku prijazna zasnova

Izredno poenostavljeno razstavljanje in sestavljanje črpalke omogoča preprosto in hitro pregledovanje, vzdrževanje in servisiranje.

 

Različica z magnetnim pogonom

Serija črpalk ALP je na voljo tudi v različici z magnetnim pogonom. Z magnetno sklopljeno zasnovo se je mogoče izogniti tveganju kakršnega koli izpuščanja, zasnova brez tesnil pa omogoča minimalno potrebo po vzdrževanju.

Kako deluje

Vijačna črpalka ALP deluje po osnovnem načelu, pri katerem vrteči se vijaki izolirajo tekočino in jo prenašajo. Prenašanje se tako odvija z osnim izpodrivanjem zaprtih količin.

Princip delovanja

Trivijačne črpalke so rotacijske črpalke s prisilnim pretokom. Z ujemanjem treh vrtečih se vijakov ter obdajajočim ohišjem črpalke se ustvari učinek izpodrivanja. Vijake podpira radialno podprti drsni stik v ohišju, pri čemer črpana tekočina služi za podmazovanje. Osno podporo glavnega vijaka zagotavlja kroglični ležaj.

Črpalka je opremljena z internim razbremenilnim ventilom, ki omeji diferenčni tlak ter ščiti črpalko pred prekomernim tlakom. Na črpalkah Alfa Laval ALP je ventil fiksno nastavljen na specifičen tlak odpiranja, s čimer se je mogoče izogniti tveganju napačne nastavitve tlaka po namestitvi.

 

Konstrukcija

Črpalka Alfa Laval ALP je zasnovana za zagotavljanje stabilne kapacitete črpalke skozi čas.  Ohišja so iz nodularnega grafitnega železa, EN-GJS-400, vijaki pa so iz jekla za nitriranje 1.7139. Visokokakovostno mehansko tesnilo je standardno iz posebnega grafitnega materiala SiC.

Dejstvo, da so vijaki standardno iz utrjenega materiala, je odločilnega pomena za vse, ki potrebujejo trivijačno črpalko z zanesljivo zmogljivostjo.

 

Prednosti trivijačne zasnove črpalke ALP:

  • nizki stroški življenjskega cikla
  • dolga življenjska doba in malo vzdrževanja
  • kompaktna zasnova
  • velika kapaciteta pri omejenem prostoru
  • velika učinkovitost
  • nizka stopnja hrupa
  • nizko pulziranje
  • črpanje brez silovite turbulence
  • zelo dobri pogoji sesanja (NPSH)