LKH Prime

Alfa Laval LKH Prime, ki je del serije črpalk Alfa Laval LKH z vodilnim položajem na trgu, je učinkovita, večnamenska in higienska samosesalna črpalka, ki uporablja kombinacijo propelerske tehnologije in napredne zasnove ter tako izpolnjuje najstrožje zahteve številnih higienskih industrij, med drugim živilske, mlečne industrije, industrije pijač, industrije izdelkov za nego doma ter industrije izdelkov za osebno nego. Čeprav se uporablja predvsem za naloge čiščenja na mestu (CIP), kjer je priso

LKH self-priming pump

Vrhunskost s Prime

Alfa Laval LKH Prime postavlja nov standard tehnologije samosesalnih črpalk

 

Energijsko učinkovita

Alfa Laval LKH Prime, ki uporablja kombinacijo napredene propelerske tehnologije ter optimizirano geometrijo impelerja in ohišja, presega industrijska pričakovanja glede tihega, učinkovitega obratovanja, manjše porabe energije ter manjšega ogljičnega odtisa. Črpalka Alfa Laval LKH Prime je skonstruirana tako, da izpolnjuje najstrožje standarde in higienske zahteve.

Vrhunska platforma črpalk

Alfa Laval LKH Prime je nova dopolnitev vodilne platforme črpalk Alfa Laval LKH na trgu, zanjo pa so značilne vrhunska zmogljivost, visoka kakovost in velika zanesljivost, ki zagotavljajo boljšo produktivnost obratovanja.

 

Večnamenska

Čeprav se uporablja predvsem za naloge čiščenja na mestu (CIP), kjer je prisoten uveden zrak, je Alfa Laval LKH Prime zmožna črpati tudi produkt, kar potencialno omogoča manjšo naložbo v infrastrukturo, ko oblikujete procesne sisteme – ne glede na to, v kateri industriji.

Presega globalne standarde

Črpalka Alfa Laval LKH Prime, ki je tiha med obratovanjem, je skonstruirana tako, da izpolnjuje najstrožje standarde in higienske zahteve.

Preprosto vzdrževanje

Servisiranje in vzdrževanje te črpalke je preprosto in stroškovno učinkovito. Ker ima enake dele kot druge črpalke iz serije Alfa Laval LKH, Alfa Laval LKH Prime zagotavlja nizke stroške lastništva ter daljši čas razpoložljivosti za delovanje, kar pa še nadalje podpira varstvo, ki ga zagotavlja globalna servisna mreža družbe Alfa Laval.

 

Alfa Laval je vodilni globalni dobavitelj opreme z dolgoletno zgodovino odličnosti, ki sega v leto 1883, in je eden največjih dobaviteljev higienskih črpalk na svetu. Alfa Laval LKH Prime je še eden od izdelkov na dolgem seznamu visokozmogljive opreme, ki maksimalno zmanjšuje porabo energije.

Prednosti

Energijsko učinkovita: Vrhunska učinkovitost, ki zagotavlja manjšo porabo energije ter manjši ogljični odtis.

Večnamenska: Zasnovana je za naloge čiščenja na mestu (CIP), kjer je prisoten uveden zrak, a je zmožna črpati tudi produkt, zaradi česar dodatna črpalka ni potrebna, kar pomeni, da je naložba v infrastrukturo manjša.

Kakovost, zanesljivost: Alfa Laval LKH Prime temelji na zaupanja vredni zasnovi serije črpalk LKH, ki slovi po kakovosti in zanesljivosti.

Tiha, higienska: Črpalka obratuje zelo tiho in je overjena v skladu z najstrožjimi standardi higienske zasnove.

 


Alfa Laval LKH Prime UltraPure

Premium goes Prime - Setting a new standard in self-priming pump technology.
Alfa Laval LKH Prime UltraPure

Katalog proizvodov

Aktualna online verzija kataloga za sanitarne aplikacije

Poišči Alfa Laval proizvod

Kako deluje

Konstrukcija 

Alfa Laval LKH Prime je samosesalna črpalka, ki temelji na propelerski tehnologiji. Zagotavlja odlično obratovalno učinkovitost, ki zmanjša porabo energije. Ima zmogljivost črpanja do 70 m3/h ter tlačno višino do 40 m.

Princip delovanja

Na področjih uporabe, kjer črpani medij vsebuje mešanico zraka in tekočine v sesalnem vodu, rotacija propelerja povzroči nastanek neprekinjenega tekočinskega tokokroga v kanistru.

Zaradi ekscentričnega položaja kanistra glede na propeler se med tekočinskim tokokrogom in propelerjem oblikuje zračna komora (kot je prikazano), ki se porazdeli v zračne žepe med lopaticami propelerja.

Nenehno vrtenje propelerja potisne zračne žepe skozi kanister v sesalno fazo impelerja, nato pa se jih izčrpa skozi izpust.

Tekočina se vrne iz izpusta preko recirkulacijske cevi v kanister, da se zagotovi, da se tekočinski tokokrog ohranja ves čas.

Kjer ni prisoten zrak, kanister in recirkulacijska zanka nimata funkcije in sta v celoti napolnjena s tekočino. Tekočina gre skozi kanister v sesalno fazo impelerja, kar črpalki omogoča, da deluje kot tradicionalna centrifugalna črpalka.

 

Možnosti konfiguracije črpalke

  • Impeler z zmanjšanim premerom;
  • varnejši motor /ognjevzdržen motor;
  • dvojno mehansko tesnilo gredi;
  • apretura površin, omočenih s produktom, Ra ≤ 0,8 µm;
  • elastomeri, ki jih omoči produkt, iz EPDM, nitrila (NBR) ali fluorirane gume (FPM);
  • rotacijski tesnilni obroč iz silicijevega karbida;
  • Polinčni »tri-clamp« drenažni priključki (dva priključka).

 

Alfa Laval LKH Prime pumps – change single shaft seal

Alfa Laval LKH Prime pumps – double mechanical shaft seal

Servisni kompleti Alfa Laval