Črpalke MR

Serija črpalk MR je posebej zasnovana za črpanje tekočin, ki vsebujejo zrak ali plin. Te črpalke se najpogosteje uporablja za povratno čiščenje na mestu (CIP) v živilski, mlečni industriji, industriji pijač in farmacevtski industriji.

mr centrifugal pump left side 640x360

Črpalka MR ima edinstveno strukturo, zaradi katere je popolnoma primerna za črpanje tekočin z uvedenimi plini. Črpalka MR je dobro preverjena tehnologija družbe Alfa Laval in je izredno primerna za takšno uporabo.

Črpalka MR se najpogosteje uporablja za povratno čiščenje na mestu (CIP). Na tem področju uporabe gre za mešanico tekočine in plina, ki jo je treba črpati tja, kamor standardne črpalke le težko črpajo.

Narejena je iz nerjavnega jekla AISI 316L in ima robustno, odporno zasnovo, kar zagotavlja dolgo življenjsko dobo.

Na voljo so štirje modeli: MR 166S, 185S, 200S in 300. Serija lahko črpa do 80 m3/h ter premore tlak do 5,3 bara. Črpalka MR ima »zunanje« mehansko tesnilo, ki zagotavlja največjo mero higiene, eno tesnilo pa se prilega do trem modelom, s čimer prihranite prostor za hranjenje rezervnih delov. 

Črpalka je na voljo tako z IEC kot z NEMA standardnimi motorji in je overjena za CE in 3A.

Prednosti

  • Edinstvena struktura, primerna za črpanje tekočin z uvedenimi plini;
  • uporaba za povratno čiščenje na mestu (CIP);
  • črpanje do 80 m3/h ter tlak do 5,3 bara. 

 

Katalog proizvodov

Aktualna online verzija kataloga za sanitarne aplikacije

Poišči Alfa Laval proizvod

Alfa Laval LKH Prime

Prime je Premium - Novih standard v samosesalnih tehnologiji za črpanje mešanice fluidov in zraka.
Alfa Laval LKH Prime

Kako deluje

Črpalke MR s tekočinskim tokokrogom delujejo na osnovi centrifugalne sile kot seriji črpalk Alfa Laval LKH in SolidC. Vendar pa se pri zasnovi MR tekočina ne usmeri v tokokrog ali spiralni tip ohišja okoli obrobja. Namesto tega gre v kanale na eni ali drugi strani impelerja na prednji in podporni plošči črpalke.

Ti stranski kanali se povečajo, ko gre impeler mimo sesalne odprtine. S tem se ustvari vakuum, ki povleče tekočino v notranjost. Ta količina se nato samodejno zmanjša pri izpustni odprtini, kar ustvari tlak, ki tekočino potisne ven in tako ustvari črpanje.

 

Del centrifugirane tekočine se zadrži okoli obrobja ter gre ponovno v obtok, s čimer se ustvari »tekočinski tokokrog«, ki se uporablja za ohranjanje napolnjenosti črpalke.

S kombinacijo razširjanja in krčenja volumna, centrifugalne sile in tekočinskega tokokroga se poveča dovoljeno vsebnost plina v tekočini, ki se jo črpa. Tako je te vrste črpalka še posebej primerna za tekočine z uvedenim plinom.