Centrifugalna črpalka SolidC

Črpalke SolidC, ki so zasnovane za izpolnjevanje higienskih zahtev mlečne, živilske industrije in industrije pijač ter industrije izdelkov za osebno nego, so standardizirane centrifugalne črpalke za splošno uporabo, občasno črpanje produkta ter čiščenje na mestu (CIP).

solidc centrifugal pump left side 640x360

Dobra vrednost

Centrifugalna črpalka SolidC je standardna črpalka za osnovni prenos produktov na področjih, ki zahtevajo higieno. Predstavlja izjemno vrednost v primerjavi z drugimi črpalkami v tem razredu ter zagotavlja zanesljivo obratovanje, ki ne zahteva veliko vzdrževanja. S svojo higiensko zasnovo, stroškovno učinkovitim obratovanjem ter hitrim in preprostim vzdrževanjem črpalka SolidC ponuja odlično razmerje med ceno in kakovostjo.

Za bolj zahtevna področja uporabe družba Alfa Laval ponuja vrhunske centrifugalne črpalke LKH. S pomočjo naše programske opreme za izbiro črpalk vam lahko družba Alfa Laval ali eden od naših prodajnih in poslovnih partnerjev pomaga pri izbiri prave črpalke za vaše specifično področje uporabe.

Dobra higienska zasnova

Centrifugalne črpalke SolidC zagotavljajo dosledno zmogljivost ter največjo možno mero čiščenja. Notranjost črpalke je zasnovana za zagotavljanje nadzora onesnaženosti površin ter vsebuje tesnilne obročke z določeno kompresijo. Skladnost z zahtevami 3A, CE, ameriške Uprave za hrano in zdravila (FDA) in EHEDG zagotavlja izredno stopnjo higiene.

Črpalka SolidC, ki je zasnovana za veliko integriteto produkta, ima polodprti impeler, ki zagotavlja nežno obdelavo produkta. Gladke površine brez špranj preprečujejo nastanek mrtvih območij, kjer lahko uspevajo bakterije. Poleg tega črpalka SolidC omogoča preprosto čiščenje ter uporablja elastomere, ki jih je odobrila ameriška Uprava za hrano in zdravila.

Preprosto in poceni vzdrževanje

Za zamenjavo obrabnih delov je potrebnih le nekaj minut. Na primer ker omogoča netežavno zamenjavo tesnila gredi, ki je nameščeno s sprednje strani in do katerega je mogoče preprosto dostopati, je čas obratovanja daljši, stroški vzdrževanja pa so nižji. Druga dva dela, ki omogočata dobro rutino vzdrževanja in prihranek stroškov, sta sponka med ohišjem in podporno ploščo, ki jo je mogoče preprosto razstaviti, ter tesnilni obroček, ki omogoča preprosto namestitev.

Garancija

Alfa Laval zagotavlja triletno garancijo za neobrabne dele pod pogojem, da se uporablja originalne dele.

Prednosti

  • Higienska zasnova
  • Stroškovno učinkovito delovanje
  • Hitro in enostavno vzdrževanje

Katalog proizvodov

Aktualna online verzija kataloga za sanitarne aplikacije

Poišči Alfa Laval proizvod

Alfa Laval LKH Prime

Prime je Premium - Novih standard v samosesalnih tehnologiji za črpanje mešanice fluidov in zraka.
Alfa Laval LKH Prime

Kako deluje

Izbor črpalk

Na voljo so štirje modeli centrifugalnih črpalk SolidC, ki lahko prenesejo stopnjo pretoka do 90 m3/h, tlačno višino do 80 metrov (8 barov) ter vstopni tlak do 40 metrov (4 bari).

Edinstvena zasnova impelerja

Polodprti impeler s posebno zasnovo z več lopaticami zagotavlja še posebej majhen NPSHr (potrebna neto pozitivna sesalna višina). S tem je mogoče preprečiti kavitacijo in do največje mere zmanjšati tveganje nastanka poškodb črpalke.

Impeler ima tudi izravnalne luknje, ki izboljšujejo kroženje okoli tesnila gredi ter zmanjšujejo osne sile. S tem se do največje mere zagotovi zmožnost čiščenja, ob tem pa čim bolj zmanjša obrabo tesnila gredi ter motornih ležajev.

Serija črpalk SolidC, sestavljena krivulja

Zunanje tesnilo gredi

Črpalke SolidC uporabljajo enako zunanje mehansko tesnilo gredi kot serija vrhunskih centrifugalnih črpalk Alfa Alval LKH. S tem se zmanjša poraba prostora za inventar rezervnih delov za enote, ki uporabljajo tako standardne kot vrhunske centrifugalne črpalke Alfa Laval.

Tesnilo gredi, ki se ga namesti s sprednje strani, z vzmetjo in podložko, nameščenima na atmosferski strani, je pomembna funkcija zasnove črpalke SolidC. Ta konfiguracija omogoča hitro, preprosto in poceni vzdrževanje. Tesnilo gredi je mogoče zamenjati v le nekaj minutah.

Ohišje črpalke v enem kosu

Ohišje črpalke je narejeno iz enega samega vzdržljivega kosa nerjavnega jekla. Tako med pregledovanjem ali vzdrževanjem ohišja črpalke ni potrebno odklapljati ali odstranjevati iz predelovalne linije. Ta funkcija v kombinaciji s tesnilom, ki se ga namesti s sprednje strani, omogoča, da je čas nedelovanja minimalen, z njo pa se prihrani tudi čas in denar. To pomeni tudi, da je po potrebi mogoče rezervno črpalko brez ohišja hitro namestiti.

Optimizirano tesnilo gredi

Eno samo tesnilo gredi ustreza širokemu naboru črpalk. Vsi modeli črpalke SolidC ter 11 modelov črpalk LKH ima enako enojno tesnilo gredi. S takšno standardizacijo se zmanjša obseg potrebnega inventarja, menjanje obrabnih delov pa je hitro in preprosto.

Kompresijski sklopi

Še ena omembe vredna značilnost je kompresijski sklop. Ta varno pritrjuje premnik na gred motorja z natančno poravnavo. Namestitev je preprosta, delovanje varno, hrup in vibracije pa minimalni. Poleg tega sklop pomaga zagotavljati daljšo življenjsko dobo tako tesnila gredi kot motorja.