Aalborg Micro

Micro lahko tekočinski medij segreva oz. deluje kot generator pare. Zasnovan je kot rekuperator odpadne toplote dimnih plinov.

Alfa Laval Aalborg Micro waste heat recovery marine boiler

Na voljo tudi v nerjavni izvedbi

  • Horizontalna in vertikalna izvedba
  • 100% by-pass ni potreben
  • Nizek tačni padec dimnih plinov
  • Preprosto vzdrževanje
  • Temperaturno območje dimnih plinov do 600 °C
Odlikuje ga visoka učinkovitost in zelo nizek tlačni padec - po potrebi lahko zelo inerten. Montaža na prostem ali v notranjosti. Horizontalno ali vertikalno. 100% by-pass ni potreben. Kapaciteta od 200kW.

Rekuperator Aalborg Micro nudi kot izmenjevalec veliko možnosti, glede na to, da se lahko uporabi medij voda ali termalno olje. Še več Aalborg micro se lahko uporablja tudi kot generator pare. 

Cilindrična enota ima v sredini integrirano regulacijsko loputo, ki omogoča 80% by-pass izpušnih plinov - takrat, ko ni potrebe po odvzemu toplote iz dimnih plinov. 

Površino za prenos toplote je mogoče očistiti zelo enostavno; s paro, stisnjenim zrakom ali piralizo v suhem obratovanju.

Rekuperator Aalborg Micro je zelo dobrodošel v industrijah kot so predelava aluminija, steklarne, železarne, proizvodnja kamene volne, jeklarne, kalilnice...in podobne industrije z visokimi temperaturnimi območji. 

Vertical and horizontal design

Vertical and horizontal design

Kako deluje

Aalborg Micro how it works design

Aalborg Micro comes with heating surface consisting of a number of co-axial tubes placed in a vertical or horizontal cylindrical shell plate.