Serija Hygienic

Dvignite raven higiene in varnosti izdelkov s serijo Alfa Laval Hygienic. Ta nadstandardna serija ploščnih toplotnih izmenjevalnikov zagotavlja optimizacijo higiene in energetske učinkovitosti. Razvita je bila posebej za higiensko uporabo, zato bo dvignila higienske standarde, hkrati pa zmanjšala ogljični odtis v živilski industriji, industriji pijač, farmacevtski industriji in v drugih panogah, ki zahtevajo izjemne zmogljivosti ob vrhunski učinkovitosti.

Hygienic-line-range

Higienično ogrevanje in hlajenje za izjemno varnost izdelkov, čim manj nenačrtovanih zaustavitev in visoko energetsko učinkovitost

  • Izboljšana varnost izdelkov zaradi edinstvene zasnove plošč in tesnil
  • Izjemno preprosto čiščenje zaradi inovativnega vzorca plošč, kar pripomore k higieni
  • Daljši intervali čiščenja zahvaljujoč optimizirani distribuciji medija
  • Visoka učinkovitost prenosa toplote, ki zmanjšuje porabo energije in materialov
  • Preprosto vzdrževanje s preprostim dostopom do sponke za tesnilo ClipGripTM

Izboljšajte trajnost s serijo Alfa Laval Hygienic. Ti nadstandardni toplotni izmenjevalniki so bili razviti s poudarkom na higieni ter zmanjšanju porabe energije, vode in čistilnih medijev. 

Optimiziran pretok in bolj gladek vzorec plošč izboljšata učinkovitost prenosa toplote, kar izboljša energetsko učinkovitost do 15 %. Te lastnosti prav tako pripomorejo k zmanjšanju padca tlaka do 10 %, hkrati pa lahko toplotni izmenjevalnik deluje z enakimi zmogljivostmi.  

S povprečno 10-% manjšo porabo jekla pri proizvodnji enote v primerjavi s predhodnimi modeli se na podoben način zmanjšajo tudi povezani izpusti ogljikovega dioksida (CO2). Ti higienski ploščni toplotni izmenjevalniki so trpežni in energetsko učinkoviti, zato pomagajo zmanjšati vpliv na okolje pri higienski uporabi v živilski in farmacevtski industriji. 

.

Lastnosti za izboljšano higieno

SmoothPort hygienic heat exchanger branded feature

 

Poenoten pristop k higieni pod imenom SmoothPortTM preprečuje nabiranje oblog ter tako poenostavlja čiščenje in praznjenje.

EquiFlow hygienic heat exchanger branded feature

 

EquiFlowTM optimizira pretok medijev, kar zagotavlja enakomerno toplotno obdelavo z minimalnim nabiranjem nečistoč.

CleanChannel hygienic plate heat exchanger branded feature

 

CleanChannelTM poenostavlja odstranjevanje delcev med čiščenjem, kar zagotavlja izpolnjevanje najstrožjih higienskih standardov.

.

 

Toplotni izmenjevalniki Hygienic – inovativna higienska učinkovitost 

Zmanjšano nabiranje nečistoč, izjemno preprosto čiščenje in poenostavljeno vzdrževanje. Vse to je združeno v seriji Alfa Laval Hygienic – v celoviti ponudbi nadstandardnih toplotnih izmenjevalnikov z neprimerljivimi higienskimi lastnostmi. 

 

Varna pot do ogrevanja in hlajenja

Standardi varnosti hrane po vsem svetu postajajo vse strožji. Z novo serijo Hygienic se Alfa Laval odziva na zahteve po celoviti ponudbi toplotnih izmenjevalnikov, optimiziranih za higiensko predelavo.

 

SmoothPort – optimizacija je v podrobnostih

Če zahtevate optimizirano higieno toplotnih izmenjevalnikov, bodite še posebej pozorni na odprtine na ploščah. SmoothPort je eden od ključev, ki odpira vrata k neprimerljivi higieni pri novi seriji toplotnih izmenjevalnikov Alfa Laval Hygienic.

Poenostavljeno čiščenje in servisiranje

Palle Melchart se po mnogih letih podpore proizvajalcem hrane in pijače zaveda pomembnosti preprostega čiščenja in servisiranja na področju higieničnega ogrevanja ter hlajenja.

Povečanje učinkovitosti in trajnosti

Belen Villalba pomaga našim strankam izboljšati njihove procese pri proizvodnji hrane in pijače. Ve, kako pomemben je pri tem dobro zasnovan toplotni izmenjevalnik.

.

Kako delujejo ploščni toplotni izmenjevalniki Alfa Laval Hygienic

Prostor med ploščami tvori kanale. Odprtine zgoraj in spodaj na plošči omogočajo pretok dveh različnih medijev po sosednjih kanalih. Vroči medij v enem kanalu prenaša toploto po tankih ploščah na hladni medij v drugem kanalu. Protitočni princip delovanja omogoča vrhunsko učinkovitost prenosa toplote. 

Več higienskih toplotnih izmenjevalnikov je združenih v en okvir s priključnimi ploščami za določene procesne korake, na primer pasterizacijo. Uporaba več priključnih plošč omogoča vzpostavitev dodatnih odsekov. Če je potrebna predelava, je zamenjava vstopnih in izstopnih odprtin teh priključnih plošč zelo preprosta. 

Ploščni toplotni izmenjevalnik s tesnili Alfa Laval Hygienic tekočina/tekočina

Ploščni toplotni izmenjevalnik s tesnili Alfa Laval za pasterizacijo z več odseki

Higienski ploščni toplotni izmenjevalnik s tesnili in več odseki

Hygienic WideGap

 

Ta inovativna tehnologija, zasnovana posebej za tekočine, ki vsebujejo vlakna in delce, omogoča izjemne prihranke energije in rekuperacijo toplote ter odstranjuje omejitve običajnih cevnih toplotnih izmenjevalnikov. Higienski WideGap je zasnovan za predelavo hrane in je odlična izbira za široko paleto izdelkov, od sokov in pirejev z vlakni do zdrobljenega paradižnika, prelivov in celo rastlinskih sokov.

 

Več o tem

 

HL8 WG facing left