Alfa Laval na kratko

3 ključne tehnologije

Bistvo delovanja družbe Alfa Laval temelji na treh ključnih tehnologijah: to so prenos toplote, separacija in ravnanje s tekočinami. Vse tri so izjemno pomembne za industrijska podjetja, družba Alfa Laval pa zaseda vodilne položaje na globalnem trgu na vseh področjih, kjer izstopa zaradi svojih strokovnih izkušenj in znanja.

10 segmentov strank

Tržna usmerjenost družbe Alfa Laval se je v zadnjih letih še okrepila z uvedbo desetih segmentov strank. Naše stranke prihajajo iz različnih predelovalnih industrij, kot so kemična, naftna in plinska industrija, celuloza in papir, čiščenje odpadnih voda, pomorstvo, energetika ter prehrambna industrija, če jih omenimo le nekaj. Za omogočanje jasne osredotočenosti na stranke so ti segmenti razdeljeni na dva oddelka – Predelovalna tehnologija in Oprema –, ki tržita in prodajata izdelke specifičnim skupinam strank.

Več kot 100 držav

Izdelki družbe Alfa Laval se prodajajo v približno 100 državah, 50 izmed teh pa ima lastne prodajne organizacije. Družba ima 42 večjih proizvodnih enot (22 v Evropi, deset v Aziji, osem v ZDA in dve v Latinski Ameriki) ter 70 servisnih centrov.

17,109 zaposlenih po celem svetu

Alfa Laval trenutno zaposluje približno 17.109 oseb po vsem svetu – Švedska (2.133), Kitajska (2.768), Danska (1.802), ZDA (1.830) in Indija (1.435).

133 let mladi

Gustaf de Laval je bil izjemen tehnični genij, čigar izuma sta med drugim centrifugalni separator ter prva funkcionalna parna turbina. V svojem življenju je registriral 92 patentov in ustanovil 37 podjetij. Leta 1883 je s svojim partnerjem, Oscarjem Lammom ml., ustanovil podjetje AB Separator, ki je bilo predhodnik podjetja Alfa Laval.

Nenehen razvoj

Poslovanje družbe Alfa Laval temelji na vodilnem globalnem položaju v treh ključnih tehnologijah: prenos toplote, separacija in ravnanje s tekočinami.
Nenehen razvoj izdelkov je bistvenega pomena za krepitev konkurenčnosti.
Družba približno 2,7 % skupne prodaje letno vloži v raziskave in razvoj, zato lahko vsako leto na trgu predstavi 25–30 novih izdelkov.

Nenehna zmogljivost

Strankina brezskrbnost je odvisna od pravega servisa. Za družbo Alfa Laval je servis celovit koncept, ki pokriva vse: od dobave najmanjših rezervnih delov do delovanja kot zmogljiv partner v celotni življenjski dobi izdelka. Alfa Laval ima globalno mrežo z več kot 200 izkušenimi servisnimi specialisti, širokim izborom konkurenčnih servisnih rešitev, edinstvenim strokovnim znanjem in izkušnjami, ki temeljijo na več kot 120 letih poslovanja, ter servisnimi centri na stotinah lokacij v več kot 50 državah.

Pure Performance keytech 100x100