Zahtevajte nove standarde
GPHE 1 efficiency 1920x480
GPHE 1 efficiency 640x360

Doseganje novega standarda učinkovitosti

Izboljšanje učinkovitosti toplotnega izmenjevalnika omogoča hkratno povečanje proizvodnje in zmanjšanje porabe energije. Gre za zmanjšanje računa za elektriko in okoljskega odtisa. Zato smo skušali izboljšati toplotni prenos z revolucionarno novo zasnovo plošč. Številne edinstvene lastnosti družbe Alfa Laval izboljšujejo pretok medija po plošči in povečujejo celotno površino za prenos toplote. Zato je potrebnih manj plošč, kar pomeni večjo zmogljivost in večjo trajnost še bolj kompaktne enote.

FlexFlow™

Zasnova plošče FlexFlow™ izboljša toplotno učinkovitost in optimizira izkoristek padca tlaka. Asimetrični kanali odpravljajo kompromis med toplotno učinkovitostjo in padcem tlaka pri opravilih z različnimi hidravličnimi obremenitvami na obeh straneh toplotnega izmenjevalnika. Rezultat je do 30 % višja učinkovitost in manjša obraba, kar zagotavlja dolgoročno in stroškovno učinkovito delovanje. 

Predstavlja ga strokovnjak družbe Alfa Laval Magnus

Oglejte si, kako deluje – FlexFlow™

CurveFlow™

Porazdelitveno območje CurveFlow™ optimizira pretok sredstva za boljši izkoristek celotne površine plošče. Izboljšanje pretoka z enakomernejšo porazdelitvijo preprečuje nastanek mrtvih točk ter zagotavlja višjo toplotno učinkovitost in zmanjšano nevarnost obraščanja. To pa pomeni tudi prihranek energije, nižje stroške vzdrževanja in manj skrbi glede nenačrtovanih izpadov. 

Predstavlja ga strokovnjak družbe Alfa Laval Martin

Oglejte si, kako deluje – CurveFlow™

OmegaPort™

Nekrožni dovod in odvod Alfa Laval ponuja dva načina za varčevanje z energijo: večjo toplotno učinkovitost in manjše stroške črpanja. To doseže s povečanjem pretoka medija, nižjim padcem tlaka in optimalno izrabo površine plošče. 

Predstavlja ga strokovnjak družbe Alfa Laval Magnus

Oglejte si, kako deluje – OmegaPort™

Zamaknjen utor tesnila

Naslednja generacija zatesnjenih ploščnih izmenjevalnikov toplote je zasnovana s posebnim cik-cak utorom, ki zagotavlja največjo možno površino za prenos toplote. Bolj učinkovita uporaba celotne plošče zmanjšuje število plošč, potrebnih za optimalno delovanje, in zagotavlja največjo toplotno učinkovitost za še večje prihranke energije.    

Predstavlja ga strokovnjakinja družbe Alfa Laval Jenny

Oglejte si, kako deluje – Odmaknjen utor za tesnilo

Prizadevanje za dolgoročno varčevanje z energijo

Sodobna tehnologija prenosa toplote lahko na različne načine prispeva k varčevanju z energijo pri industrijskem ogrevanju in hlajenju.

vignettetechnicalpaper