Zahtevajte nove standarde
GPHE 3 serviceability 1920x480
GPHE 3 serviceability 640x360

Pričakujte nov standard funkcionalnosti

Razstavljivi toplotni izmenjevalnik je izdelan za dolgoletno varno delovanje. Ena od zamisli za konstrukcijo plošče in okvirja s tesnili je, da omogoča enostavno odpiranje in zapiranje toplotnega izmenjevalnika. To je pomembno za pregledovanje in servisiranje ter prilagajanje enote novim procesnim pogojem. Vendar pa je, kot so mnogi ugotovili na lastni koži, včasih odpiranje in zategovanje enote vse prej kot "preprosto". Pri naslednji generaciji razstavljivih toplotnih izmenjevalnikov smo si prizadevali, da bi bilo odpiranje in zapiranje enote še enostavnejše. In to je šele začetek! Zaradi novih funkcionalnosti so postopki vzdrževanja, kot sta ponovno tesnjenje in ravnanje s ploščami, varnejši in enostavnejši kot prej. Skupni rezultat je hitrejše izvajanje storitev, zaradi česar je čas, ko enota ni v proizvodnji, čim krajši.

Montaža razstavljivega toplotnega izmenjevalnika Alfa Laval

Kompakten okvir

Funkcija kompaktnega okvirja zagotavlja večjo zmogljivost na manjši površini. Pametna vodilna palica omogoča največje število plošč ali kaset v okvirju, pri čemer so potrebe po servisni površini minimalne. Zasnova omogoča hitrejše in varnejše servisiranje, kar zmanjšuje čas izpada in stroške vzdrževanja.   

Predstavlja ga strokovnjakinja družbe Alfa Laval Kristina

Oglejte si, kako deluje

ClipGrip™

Tesnila ClipGrip™ zagotavljajo odlično pritrditev na ploščo. Tesnila nove generacije ne ostanejo na mestu bolje kot prej, temveč jih je tudi lažje namestiti. Edinstvena zasnova preprečuje krivljenje plošč ob zapiranju in zapletanje novih kompletov tesnil. Vzdrževanje toplotnega izmenjevalnika poteka hitreje, plošče in tesnila trajajo dlje, vi pa prihranite denar. 

Predstavlja jih strokovnjak družbe Alfa Laval Johan

Oglejte si, kako deluje

Vodilo s kolesci na T-profilu

Pri naslednji generaciji ploščnih izmenjevalnikov toplote je družba Alfa Laval tradicionalni valjček, ki je nameščen na vrhu nosilne palice, zamenjala z valjčkom v obliki črke T. Valjček tlačne plošče je nameščen pod nosilno palico, kar zmanjšuje višino toplotnega izmenjevalnika ter omogoča enostavnejše in stroškovno učinkovitejše vzdrževanje. Ta zasnova tudi ščiti valj pred padajočim prahom in odpadki, kar preprečuje zatikanje, zmanjšuje možnost poškodb okvirja ter zagotavlja enostavno odpiranje in zapiranje enote, kadar je to potrebno.  

Predstavlja ga strokovnjak družbe Alfa Laval Sven

Oglejte si, kako deluje

Ohišje z ležaji

Pri velikih in srednjih modelih razstavljivih toplotnih izmenjevalnikov Alfa Laval so uporabljeni zategovalni vijaki z ležajnimi škatlami, ki zmanjšujejo trenje pri odpiranju in zategovanju enote. To eni osebi omogoča enostavno in varno servisiranje toplotnega izmenjevalnika brez potrebe po posebnih orodjih. Ležajna škatla ima tako precejšnje prednosti pred konkurenčnimi rešitvami, zasnovanimi s preprosto matico in podložko, pri katerih je vzdrževanje zamudno, dolgotrajno in potencialno nevarno. 

Predstavlja ga strokovnjak družbe Alfa Laval Göran

Oglejte si, kako deluje