Zanesljivost je ključna za zagotavljanje kontinuirane proizvodnje!

Ponovno smo dokazali, da smo zanesljiv partner. Tokrat v nemškem kemičnem podjetju BSL Schkopau, kjer je Alfa Laval s takojšo dostava rezervnih delov skupaj s servisom BSL-ju prihranil več sto tisoč evrov, če že ne milijonov, katere bi lahko povzročila zaustavitev proizvodnje.

DATUM 2023-11-28

Alfa Laval zagotavlja hitro zamenjavo in popravilo. 

Axel Geissler je pri BSL Schkopau odgovoren za preventivno vzdrževanje v tovarni. Ima 24 let izkušenj pri delu s ploščnimi toplotnimi izmenjevalniki Alfa Laval.

Hitrost je bistvenega pomena. Med dvodnevno prekinitvijo dela so strokovnjaki Alfa Laval pregledali ploščne toplotne izmenjevalnika, pri čemer so opravili nekaj popravil in ugotovili, da je treba zamenjati številna tesnila. Vse je bilo končano v teh dveh dneh. 

Kadar so potrebna popravila, je ključni interes Axla Geisslerja, da prepreči prekinitve proizvodnje. "Če naša tovarna klora ne obratuje, ne moremo zagnati tudi tovarne MC-3, saj sta povezani," pravi Geissler. "Govorimo o milijonih evrov izgube v le enem dnevu prekinitve proizvodnje." 

Najboljši izdelek je tisti, ki povzroča najmanj težav. Toplotni izmenjevalniki Alfa Laval, ki jih uporabljamo, so se skozi leta izkazali za zelo zanesljive." AXEL GEISSLER, BSL SCHKOPAU
Toplotni izmenjevalniki Alfa Laval, ki jih uporabljamo, so se skozi leta izkazali za zelo zanesljive."
AXEL GEISSLER, BSL SCHKOPAU

Razširitev zmogljivosti s ponudbo storitev Alfa Laval 360°

Naša obsežna ponudba vsebuje vse storitve, ki jih potrebujete za zagotavljanje vrhunske zmogljivosti in najdaljši čas delovanja opreme Alfa Laval skozi celotni življenjski cikel. Naša ekipa strokovnjakov in razpoložljivost posameznih delov vam zagotavljata duševni mir.

Več o portfelju storitev Alfa Laval 360°

Stranka

BSL Schkopau je kemična tovarna v Nemčiji, ki je del ameriške skupine Dow Chemicals. V obratu je nameščenih približno 35 ploščnih toplotnih izmenjevalnikov različnih vrst.