Nadgradnje opreme Alfa Laval povečajo zmogljivost

Na zahtevo proizvajalca sladkorja in etanola Grupo Santa Terezinha je servisni center Alfa Laval v São Paulu nadgradil dva visokohitrostna separatorja Alfa Laval z najnovejšo tehnologijo. To je omogočilo povečanje kapacitete brez nakupa dodatnih strojev.

DATUM 2023-11-28

Proizvodnja se je občutno povečala pri nižji porabi energije. Zdaj dosegamo koncentracijo do 75 % z minimalnimi izgubami, kar je glede na pogoje fermentacije zelo dobro." GILBERTO GUALTIERI, SANTA TEREZINHA

Nižji skupni stroški lastništva

Nadgradnja je povečala pretok proizvoda za približno 40 m3 na uro. Tako je skupini Santa Terezinha bila zagotovljena zmogljivost, ki je enaka tretjini novega stroja, in to za le 40 % cene. Poleg tega niso potrebovali dodatnega prostora, novih montažnih del ali infrastrukture. Nadgradnja opreme je zagotovila tudi prihranek energije.

Stroški vzdrževanja so enaki kot pri originalnih strojih, pri tem pa omogočajo večji pretok, kar pomeni, da se cena na proizveden liter etanola zniža in zagotavlja nižje skupne stroške lastništva." JOAO ROSENSTOCK, ZASTOPNIK ZA DELE IN STORITVE ALFA LAVAL V BRAZILIJI

Prednosti:

  • Povečanje proizvodnje za 40 m³/h
  • Prihranki energije (z enakim premerom šobe):
    Pred nadgradnjo, FESX 512S: 1,70 m³/kW
    Po nadgradnji, FESX 712BX: 2,70 m³/kW
  • Večja količina etanola z enakimi stroški obratovanja na m² nameščene opreme v smislu porabe za letno vzdrževanje
Poleg večje zmogljivosti omogoča nadgradnja zdaj enostavnejše razstavljanje naprave, kar olajša dostop do posod separatorjev za čiščenje. Nadgradnja je izpolnila vse naše cilje – zelo smo zadovoljni."
GILBERTO GUALTIERI, SANTA TEREZINHA

Razširitev zmogljivosti s ponudbo storitev Alfa Laval 360°

Naša obsežna ponudba vsebuje vse storitve, ki jih potrebujete za zagotavljanje vrhunske zmogljivosti in najdaljši čas delovanja opreme Alfa Laval skozi celotni življenjski cikel. Naša ekipa strokovnjakov in razpoložljivost posameznih delov vam zagotavljata duševni mir.

Več o portfelju storitev Alfa Laval 360°

Stranka

Grupo Santa Terezinha, ustanovljena v šestdesetih letih prejšnjega stoletja, je pomemben proizvajalec etanola in sladkorja v brazilski državi Paraná. Vsako leto skupaj predela več kot 16 milijonov ton sladkorja. Osem proizvodnih naprav je odgovornih za več kot četrtino vse proizvodnje sladkorja in etanola v zvezni državi Paraná, v zadnjih nekaj letih pa je bila ta skupina eden od proizvajalcev sladkorja in etanola v Braziliji, ki je najbolj povečal kapaciteto proizvodnje.