Obnova Alfa Laval, stroškovno učinkovita naložba

Jeklarna Ilva uporablja 20 spiralnih toplotnih izmenjevalnikov Alfa Laval za hlajenje plina pri proizvodnji koksa za jeklarstvo. Po več kot 20 letih uspešnega obratovanja se je jeklarna za obnovo toplotnih izmenjevalnikov obrnila na Alfa Laval.

DATUM 2023-11-28

20 spiralnih toplotnih izmenjevalnikov Alfa Laval, opremljenih s titanovimi ploščami, je potrebovalo temeljito vzdrževanje. Ker se kot hladilno sredstvo uporablja morska voda, je na zunanji površini mnogih enot iz ogljikovega jekla bila opazna močna korozija. 

Obnova Alfa Laval, stroškovno učinkovita naložba

V servisnih centrih Alfa Laval smo na toplotnih izmenjevalnikih opravili splošni vizualni pregled delov iz ogljikovega jekla, testirali celovitost naprav in prisotnost morebitnih mest puščanja, opravili visokotlačno čiščenje in kemično čiščenje titanovih plošč ter naknadno popravilo notranjega puščanja. 

Z minimalnimi vložki obnovljeni spiralni toplotni izmenjevalniki zdaj delujejo kot novi. Stroški obnove so bili približno 30 % nižji od nakupa novih spiralnih toplotnih izmenjevalnikov.   
 

Razširitev zmogljivosti s ponudbo storitev Alfa Laval 360°

Naša obsežna ponudba vsebuje vse storitve, ki jih potrebujete za zagotavljanje vrhunske zmogljivosti in najdaljši čas delovanja opreme Alfa Laval skozi celotni življenjski cikel. Naša ekipa strokovnjakov in razpoložljivost posameznih delov vam zagotavljata duševni mir.

Več o portfelju storitev Alfa Laval 360°

Stranka

Ilva je del italijanske jeklarske korporacije Riva Group, enega največjih proizvajalcev jekla na svetu z neto prodajo v višini 9,5 milijarde evrov. Ilva v jeklarni Taranto proizvaja toplo in hladno valjane tuljave, plošče kvarto, cevi in prevleke za cevi za embalažno industrijo in druge industrije.