Pogost vzrok v petrokemični družbi v Savdski Arabiji

Ko je stranka začela opažati težave z njihovimi polvarjenimi ploščnimi toplotnimi izmenjevalniki, se je podjetje Alfa Laval zbalo, da bo izgubilo cenjeno stranko. Namesto tega sta se obe podjetji odločili za sodelovanje pri iskanju rešitve, zdaj pa njihovo sodelovanje še nikoli ni bilo tako plodno.

DATUM 2023-11-28

"Na začetku smo bili zelo zaskrbljeni in mislim, da je stranka ponovno premislila o našem odnosu," se spominja Juergen Kohler, vodja za storitve Alfa Laval v Savdski Arabiji. "A ko smo se odzvali in so videli, kako se trudimo, da bi rešili težavo, so se odločili, da želijo sodelovati z nami in poiskati skupno rešitev."

 

 

Customer's voice

Že od vsega začetka smo se dobro razumeli in dobro sodelovali na vseh ravneh. Po mnogih sestankih in preiskavah obeh podjetij smo odkrili, da dejansko ni en glavni vzrok težav, ampak jih je več.

Juergen Kohler, vodja ponudbe storitev Alfa Laval v Savdski Arabiji  

Izdelki

Ploščni izmenjevalniki toplote Alfa Laval uporabljajo plošče za prenos toplote s tesnili, ki ločujejo kanale in usmerjajo tekočine v druge kanale. Uporabljajo se v vseh panogah industrije kot oprema za učinkovito ogrevanje, hlajenje, rekuperacijo toplote, kondenzacijo in izhlapevanje.

 Ploščni toplotni izmenjevalniki 

Stranka

Petrokemično podjetje ima sedež v Jubailu v Savdski Arabiji ter proizvaja etilen, etilen glikol in linearne alfa olefine.

Rešitev

Stranka je kupila model polvarjenega ploščnega toplotnega izmenjevalnika Alfa Laval MA30W.

Po obsežnem iskanju morebitnih napak je podjetje Alfa Laval nadgradilo material tesnil na terenu ter spremenilo dizajn in izdelavo obročastih tesnil.