Kompaktna in učinkovita rešitev za mikrokogeneracijo

Podjetje Indop d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2007 kot hčerinsko podjetje velikana na področju gospodinjskih aparatov Gorenje. Podjetje, ki je sprva proizvajalo različne vrste opreme, se je usmerilo v razvoj, proizvodnjo in vzdrževanje naprednih energetskih sistemov, zlasti visoko učinkovite tehnologije soproizvodnje toplote in električne energije (SPTE). Od leta 2010 so postali eden vodilnih slovenskih proizvajalcev kogeneracije. Čeprav Indop izdeluje vrsto sistemov za soproizvodnjo toplote in električne energije, se še posebej posvečajo razvoju mikrokogeneracijskih enot.

DATUM 2023-11-28

Danes podjetje ponuja štiri različne velikosti mikrokogeneracijskih sistemov z nazivno močjo 6, 9, 15 in 20 kW ter nazivno toplotno močjo 13, 20, 34 in 42 kW. Indopovi izdelki so prejeli najvišje ocene energetskega razreda v EU in so bili posebej zasnovani tako, da strankam ponujajo znatne prihranke.

Vendar se je podjetje Indop pri izbiri toplotnega izmenjevalnika za svoje mikrokogeneracijske enote soočilo s številnimi začetnimi izzivi. Prvič, da bi zagotovili prilagodljivo in kompaktno zasnovo sistemov, je bilo prav tako pomembno, da imajo vsi sestavni deli v enotah tudi čim manjšo površino. Drugič, potrebovali so rešitev s toplotnim izmenjevalnikom, ki bi zagotavljala tako izjemno energetsko učinkovitost kot tudi enostavnost namestitve. Nazadnje je bilo za podjetje Indop ključnega pomena, da upošteva tako varnost kot tudi možnost znižanja skupnih stroškov svojih sistemov.

Ena zasnova - več prednosti

Na srečo je podjetje Indop v ploščnih toplotnih izmenjevalnikih plin-tekočina Alfa Laval našlo idealno rešitev za vse svoje zahteve. Konstrukcija z bakrenim lotom je popolnoma združljiva z motorji na zemeljski plin, ki jih podjetje Indop uporablja v svojih sistemih mikrokogeneracije, edinstvena tehnologija Alfa Laval plin-tekočina pa je podjetju omogočila doseči toplotno učinkovitost nad 85 % z zelo majhnim padcem tlaka.

Izjemno kompaktna zasnova ploščnega toplotnega izmenjevalnika Alfa Laval je podjetju Indop omogočila tudi preprosto namestitev, zato so lahko toplotni izmenjevalnik zlahka vključili v svoje sisteme, ne da bi povečali skupno površino. To je tudi izjemno varna in zanesljiva tehnologija - do zdaj niso znani primeri težav z zamašitvijo ali korozijo.

Prenesi celoten primer (ang)

Več informacij: slovenija.info@alfalaval.com

gl_product_line_640x360_left.png

Serija izdelkov Alfa Laval GL je izjemno kompaktna in učinkovita rešitev, zasnovana za spoprijemanje z edinstvenimi izzivi, ki jih predstavlja hkratno delo s plinom in tekočino. Nova revolucionarna oblika prenaša zelo visoke temperature z zelo majhnimi padci tlaka.

Več o izmenjevalcih toplote GL

Oznake

Vse