2024-05-15 Novice o proizvodih

Trajnostno hlajenje za globalno podatkovno središče v oblaku v Italiji

Zaradi vse večje odvisnosti od informacijskih dejavnosti v današnji družbi je ključnega pomena, da so podatkovni centri energetsko učinkoviti ter ponujajo največjo zanesljivost, varnost in zmogljivost. Aruba S.p.A. v Bergamu je največji in najsodobnejši globalni podatkovni center v oblaku v Italiji s storitvami po vsej Evropi. Da bi povečali učinkovitost in prihranke energije, se je družba Aruba pri svojem hladilnem sistemu odločila za sodelovanje z družbo Alfa Laval, da bi zagotovila najvišjo raven učinkovitosti in zanesljivosti ob minimalnem vplivu na okolje.

Rešitev za podatkovne centre, ki zmanjšuje izgubo energije

Aruba se napaja izključno z energijo iz obnovljivih virov s potrdilom o izvoru (GO – Guarantee of Origins). Poleg tega podjetje uporablja lastne obnovljive energije, kot sta na primer vodna in fotovoltaična energija, ki ju dobavlja tudi v nacionalno omrežje.

Medtem ko je treba nadzorovati temperaturo strojne opreme, bi hlajenje celotnega območja podatkovnih prostorov pomenilo veliko izgubo energije. Sistem, ki se uporablja za hlajenje strežnikov in druge opreme, je rezultat izjemno učinkovitega omejevanja tokov vstopajočega hladnega zraka in izstopajočega vročega zraka. Uporaba podtalnice kot glavnega vira energije za hlajenje Arubi omogoča zmanjšanje izgube energije.

Prilagojene rešitve za čim manjši vpliv na okolje

Podzemni hladilni sistem za primarni tokokrog deluje na toplotnih izmenjevalnikih (redundanca 2N), ki hladijo sekundarni tokokrog proti podatkovnim sobam. Izdelki Alfa Laval so del tega osrednjega področja geotermalnega sistema. Zato so pomemben del procesa učinkovitosti.

aruba-data-center-cooling-system

Da bi zagotovili visoko raven zmogljivosti in učinkovitosti ter hkrati upoštevali posebne potrebe geotermalnega sistema, je družba Alfa Laval zagotovila prilagojene rešitve z razstavljivimi ploščnimi izmenjevalci toplote (GPHE) in filtri Alfa Laval (ALF). Prilagojena serija T je bila posebej izbrana zaradi visoko zmogljivih lastnosti izdelkov.

S podporo in svetovanjem Alfa Lavala pri nakupu in namestitvi rešitev je bil sistem vzpostavljen po načrtih.

Alfa-Laval-GPHE-ALF-in-Aurba.jpg

Alfa Laval sistem GPHE in ALF

Rešitve, ki smo jih izbrali pri podjetju Alfa Laval – tako toplotni izmenjevalniki kot vodni filter – prispevajo k doseganju visoke ravni kakovosti in zanesljivosti sistema naših podatkovnih centrov. Omogočajo nam optimizacijo rabe podtalnice v smislu učinkovitosti, da bi imeli čim manjši vpliv na okolje.

Alessandro Bruschini, vodja infrastrukture v družbi Aruba S.p.A.

Najpomembnejši je odnos z družbo Aruba, ki se obrestuje na dolgi rok, saj je poleg vrhunske opreme, strokovnega znanja in zanesljivosti družbe Alfa Laval ta glavna vez med podjetjema.

Bianca Restantia, vodja prodaje HVAC in podatkovnih centrov GPHE Energy Division v Italiji

 

Ekipa Alfa Laval je bila na voljo ter nas je podpirala in spremljala med celotnim procesom, pri čemer je vedno upoštevala najvišjo raven in kakovost storitev, kar je omogočilo varno in zanesljivo namestitev.

Zanesljivost, učinkovitost in trajnost

Rešitev družbe Alfa Laval je zaradi visoke učinkovitosti toplotnih izmenjevalnikov zmanjšala porabo energije na lokaciji. Sistem je tudi zmanjšal količino odpadkov in zagotovil večjo zmogljivost. Visoka stopnja zanesljivosti omogoča krajše prekinitve in preprostejše vzdrževanje, kar prihrani čas in denar.

Za optimizacijo učinkovitosti in neprekinjeno delovanje sistema je bila preizkušena »pametna povezljivost« družbe Alfa Laval za izvajanje napovednega vzdrževanja z uporabo merilnih naprav in senzorjev za pridobivanje podatkov o učinkovitosti in stanju izdelka. Postopek spremljanja poteka neprekinjeno, zato bo nabor podatkov popolnejši, kar bo omogočilo več sistemskih izboljšav za večjo učinkovitost in uspešnost.

Odnos z družbo Aruba se je vzpostavil in razvil na podlagi skupnih ciljev, kot so varčevanje z energijo, majhen vpliv na okolje in optimizacija uporabe virov. Zanesljivost in strokovno znanje uporabljenih izdelkov in rešitev sta to razmerje uspešno potrdila.

Stefano Meloni, vodja poslovne enote GPHE in produktni vodja Adriatik Regije

Oznake

Vse
Aruba-cloud-cooling-banner640

Prednosti

Zmanjšanje prostorskih potreb

Zmanjšanje okoljskega odtisa z uporabo energije iz obnovljivih virov in energetsko učinkovitega sistema.

Manjša poraba energije

Sistem GPHE in ALF omogoča optimalno učinkovitost z uporabo podtalnice.

Prihranek stroškov

Krajši postanki in preprostejše vzdrževanje, kar prihrani čas in denar.

Sorodna vsebina: