2024-03-06 Novice o proizvodih

Servisna pogodba Alfa Laval pomaga zmanjšati porabo dizelskega goriva pri velikem proizvajalcu bakra

Energetsko podjetje v Čilu se je pri gradnji velike sončne elektrarne za velikega proizvajalca bakra obrnilo na Alfa Laval, da bi povečalo učinkovitost prenosa toplote in zagotovilo prihranke energije v kritičnih fazah postopka elektrolitskega pridobivanja s topilom. Rezultat? Veliki ploščni izmenjevalci toplote Alfa Laval, podprti s servisno pogodbo Alfa Laval, ki zajema prilagojene servisne rešitve, ki izboljšujejo zmogljivost naprave, zagotavljajo čas delovanja in zmanjšujejo porabo fosilnih goriv.

Zelene rešitve za rudarjenje bakra

V Čilu lahko proizvajalci vetrne in sončne energije zdaj dobavljajo električno energijo po ceni, ki je nižja od cene fosilnih goriv. Zato se je energetsko podjetje odločilo za gradnjo in upravljanje velike sončne elektrarne za rudarsko podjetje. Rudarsko podjetje zdaj uporablja sončno elektrarno za ogrevanje 80 % vode, ki se uporablja v postopkih električnega pridobivanja, ki predstavlja energetsko najintenzivnejše postopke pri proizvodnji bakra.

Za optimizacijo teh postopkov se je proizvajalec bakra odločil za nakup velikih zatesnjenih toplotnih izmenjevalnikov Alfa Laval, da bi optimiziral učinkovitost prenosa toplote in ponovno uporabil odvečno toploto v procesu električnega pridobivanja. To prispeva k nadaljnjemu zmanjšanju ogljičnega odtisa obrata.

Cenimo sodelovanje s podobno mislečim partnerjem, ki nam lahko pomaga zagotoviti merljive prihranke za naše stranke.« – Vodja projekta v čilskem energetskem podjetju.

Inženirsko strokovno znanje optimizira procese

Za zagotavljanje sončne toplotne energije v velikem obsegu je potreben pameten in zanesljiv prenos toplote. Alfa Laval je s svojim inženirskim znanjem in izkušnjami zasnoval napravo z optimalnimi razstavljivimi ploščnimi toplotnimi izmenjevalniki za proizvodnjo visokokakovostnih bakrenih katod, ki izpolnjujejo zahteve strank. Poleg optimizacije procesov, izboljšanja energetske učinkovitosti in znižanja obratovalnih stroškov lahko te zanesljive toplotne izmenjevalnike preprosto namestite, konfigurirate, odpirate za preglede in čistite.

Povečanje časa delovanja

Proizvajalec bakra je lastnik opreme Alfa Laval, energetsko podjetje pa je odgovorno za njeno upravljanje. Da bi izboljšali učinkovitost v celotnem življenjskem ciklu opreme in povečali čas delovanja, je rudarska družba podpisala dveletno servisno pogodbo Alfa Laval, ki vključuje te storitve za nujno potrebne ploščne toplotne izmenjevalnike s tesnilnimi ploščami:

  • Revizija delovanja Alfa Laval Performance Audit, ki je prilagojena za vzpostavitev in vzdrževanje izhodiščnega stanja delovanja toplotnega izmenjevalnika ter za pripravo načrta preventivnega vzdrževanja.
  • Storitve čiščenja Alfa Laval Cleaning Services, ki temeljijo na podlagi rezultatov revizije delovanja in omogočajo optimalno stanje površin izmenjevalcev toplote.
  • Alfa Laval Spare Parts, ki zagotavljajo razpoložljivost ključnih originalnih rezervnih delov na kraju samem in s tem zmanjšujejo izpade.
  • Alfa Laval Reconditioning za zagotavljanje varnega, učinkovitega in neprekinjenega delovanja izmenjevalcev toplote.
  • Alfa Laval Redesign, ki zagotavlja prilagajanje spremembam procesa ali zmogljivosti, kot je potreba po novih zankah za rekuperacijo toplote.

Zaupanja vreden servisni partner

Zanesljivost je ključnega pomena za neprekinjeno delovanje. Alfa Laval se je izkazal za zanesljivega partnerja, ki vam daje na voljo inženirsko strokovno znanje, zanesljivo opremo in obsežne strokovne storitve, ki zagotavljajo, da je sončna elektrarna vedno na voljo. Zagotavljanje največjega možnega časa delovanja z obnovljivimi viri energije energetskemu podjetju omogoča, da prispeva k bolj ekonomični proizvodnji bakra.

»S servisno pogodbo Alfa Laval se lahko energetsko podjetje osredotoči na svojo osnovno dejavnost in nam prepusti optimizacijo delovanja toplotnega izmenjevalnika,« pravi Juan Merlo, višji vodja zunanje prodaje pri družbi Alfa Laval.

Servisna pogodba Alfa Laval zagotavlja stranki zanesljivega partnerja, ki nenehno pomaga izboljševati učinkovit prenos toplote – vse to z manjšim vplivom na okolje. Manj časa, ki ga porabite za opravljanje vzdrževalnih del, se pozna v večji produktivnosti in dobičkonosnosti.

Oznake

Vse
sun-and-clouds-reflecting-SEE 640x360

Razširitev zmogljivosti s ponudbo storitev Alfa Laval 360°

Naša obsežna ponudba vsebuje vse storitve, ki jih potrebujete za zagotavljanje vrhunske zmogljivosti in najdaljši čas delovanja opreme Alfa Laval skozi celotni življenjski cikel. Naša ekipa strokovnjakov in razpoložljivost posameznih delov vam zagotavljata duševni mir.

Več o portfelju storitev Alfa Laval 360°

Dejstva na kratko

Stranka
Čilsko energetsko podjetje je bilo izbrano za partnerja enega največjih proizvajalcev bakra v državi. Čilsko energetsko podjetje dobavlja obsežne sisteme za industrijsko procesno toploto, ki pogosto uporabljajo sončno energijo kot primarni vir energije, dizelsko gorivo, plin, biomaso ali druga goriva pa kot rezervne vire energije.

Izziv
Da bi zmanjšali stroške goriva stranke ter zagotovili največjo možno razpoložljivost in zmogljivost ključnih toplotnih izmenjevalnikov Alfa Laval v sončni elektrarni podjetja, ki oskrbuje rudnik bakra z električno energijo.

Rešitev
Servisna pogodba Alfa Laval za nujno potrebne toplotne izmenjevalce, ki z optimiziranimi intervali čiščenja, vzdrževanja in obnavljanja zagotavlja največjo učinkovitost delovanja in prenosa toplote.

Prednosti

  • Stranka se lahko osredotoči na svojo osnovno dejavnost in se lahko zanese na družbo Alfa Laval, da bo zagotovila brezhibno delovanje toplotnih izmenjevalnikov
  • Optimizirani postopek pridobivanja bakra s pomočjo portfelja storitev Alfa Laval 360°
  • Večja donosnost zaradi učinkovitejšega prenosa toplote
  • Znatno zmanjšanje porabe goriva pri postopku elektrolitskega pridobivanja bakra

Sorodna vsebina: