2023-03-27 Novice o proizvodih

Novi Alfa Laval ThinkTop V20 postavlja nove standarde prikaza položaja ventila z integracijo v Industrijo 4.0

Nova enota Alfa Laval ThinkTop V20 predstavlja naslednjo generacijo enot za zaznavanje higienskih ventilov in spodbuja digitalno preobrazbo v procesni industriji. Tako se nadzor položaja ventila seli v Industrijo 4.0, kar vam zagotavlja konkurenčno prednost. Z avtomatizacijo, digitalizacijo in komunikacijo v realnem času naprava ThinkTop V20 postavlja nove standarde nadzora procesov, ki tako postanejo zanesljivejši in natančnejši, hkrati pa vam prihranijo čas in denar pri montaži, zagonu, delovanju in vzdrževanju.

ThinkTop V20 je prva enota za zaznavanje ventilov, ki ne potrebuje vzdrževanja in ročnega nastavljanja ali programiranja. Omogoča 360-stopinjski vizualni prikaz stanja s svetlečo diodo LED. Omogoča tudi priročno spremljanje stanja higienskih ventilov Alfa Laval v realnem času, ki se uporabljajo v mlečni in živilski industriji, industriji pijač, industriji za domačo in osebno nego, biotehnološki in farmacevtski industriji ter mnogih drugih industrijah.

Zanesljivejši nadzor procesa

Senzorska enota ThinkTop V20 je bila namensko zasnovana za digitalizacijo nujnega nadzora vklopa in izklopa ventilov ter ponuja pragmatičen pristop k povečanju zanesljivosti preverjanja stanja in položaja ventilov. Ta novost v napredni seriji Alfa Laval ThinkTop V omogoča proizvajalcem, ki se zanašajo na vizualne in signalne povratne informacije o položaju ventila, še boljši nadzor nad procesi.

»Intuitivna naprava ThinkTop V20 je hitrejša in bolj inteligentna enota za zaznavanje ventilov, kot vse, kar je trenutno na voljo na trgu,« pravi Ebbe Bundesen, vodja ponudbe za ventile in avtomatizacijo pri družbi Alfa Laval. »S hitrim, natančnim in intuitivnim nastavljanjem v živo, priročnim spremljanjem položaja ventila v realnem času ter dostopom do podatkov v realnem času in preteklih podatkov iz nadzorne sobe zagotavlja višjo raven zanesljivega nadzora procesa. Glede na zahteve po učinkovitosti, s katerimi se soočajo tovarne, to zagotavlja neprecenljiv prihranek denarja in časa.«

40 % hitrejša namestitev kot pri običajnih enotah za zaznavanje ventilov

Za namestitev, zagon ali izklop naprave ThinkTop V20 je potrebnih le nekaj sekund. Nastavitev v živo je hitra in intuitivna. Senzorji samodejno prepoznajo vrsto in velikost ventila, kalibrirajo in beležijo razdalje odpiranja in zapiranja ventila ter dokončajo nastavitve brez kakršnega koli ročnega nastavljanja. Poleg tega je zamenjava ali vroča zamenjava zgornjega dela ventila enostavna in vam za to ni treba zaustaviti proizvodnje. Strokovno znanje, usposabljanje, adapterji ali posebna orodja niso potrebni. Vsakdo lahko pravilno namesti novo napravo ThinkTop V20 ali zamenja starejšo enoto za zaznavanje ventilov ter medtem ves čas zagotavlja higieno, produktivnost in neprekinjeno delovanje – obenem pa tudi prihrani čas in denar.

Napredna estetska zasnova in vrsta komunikacijskih protokolov

ThinkTop V20 je del preverjeno učinkovite družine izdelkov ThinkTop V in ima enak videz, ohišje, ki ne potrebuje vzdrževanja, in izboljšan 360-stopinjski vizualni prikaz stanja s svetlečo diodo LED kot najbolje prodajane nadzorne plošče ThinkTop serije V. Zaradi kompaktne in robustne zasnove je primeren tudi za namestitev na krajih, kjer je zelo malo prostora. Proizvajalci lahko izberejo komunikacijski protokol, ki najbolj ustreza njihovim potrebam obdelave: digitalni, vmesnik AS ali IO-Link. Naprava V20 je hermetično zaprta, kar zagotavlja zanesljivo odčitavanje položaja ventila in ščiti pred vdorom vode, prahu in drugih načinov nepooblaščenega dostopa do enote. S komunikacijskim protokolom IO-Link od točke do točke lahko senzorje povežete s sistemi za avtomatizacijo. IO-Link omogoča tudi lažji dostop do pomembnih podatkov v realnem času, izboljšuje diagnostiko ter poenostavlja konfiguracijo in nadzor, hkrati pa podpira Industrijo 4.0.

Večji poudarek na glavni dejavnosti z digitaliziranim prikazom stanja ventilov

Prikaz v realnem času in možnosti daljinskega spremljanja enote ThinkTop V20 bodo zagotovile konkurenčno prednost tistim, ki potrebujejo podatke o stanju higienskih ventilov. V20 s hitrejšim časom nastavitve in zanesljivejšim nadzorom procesa presega pričakovanja, ki so jih proizvajalci imeli glede običajnih kazalnikov položaja ventilov.

Več informacij najdete na www.alfalaval.com/thinktop-v20

 

ThinkTop V20 valve sensor unit

        

Sorodna vsebina: