2022-06-02 Novice o proizvodih

Rotary Jet Mixer prihrani več kot 190.000 steklenic vrhunskega piva

Rotacijski reaktivni mešalnik Alfa Laval učinkovito zmeša 320 hL piva s previsoko vsebnostjo sladkorja za kondicioniranje v steklenicah s 320 hL svežega piva in tako prihrani več kot 190.000 steklenic svojega vrhunskega piva Trappist Tripel.

 

Ko so se v trapistični pivovarni Westmalle, svetovno znani po svoji dediščini ročno izdelanega piva, pojavile težave v proizvodnih linijah za pivo, so se strokovnjaki pivovarne obrnili po pomoč na družbo Alfa Laval.

Težava je bila naslednja: Kako rešiti 640-litrsko serijo piva Westmalle Tripel Trappist ale s preveliko vsebnostjo sladkorja za sekundarno fermentacijo v steklenici.

Rešitev? Preusmeritev serije v vmesni rezervoar in uporaba rotacijskega reakcijskega mešalnika Alfa Laval za ponovno mešanje serije s svežim pivom, da se vsebnost sladkorja zniža na ustrezno raven specifikacije.

Rezultat: več kot 190.000 steklenic zlatega svetlega piva, značilnega za opatijo, na trgu, kjer lahko uživajo potrošniki.

Osebje pivovarne je bilo izjemno zadovoljno s hitrim odzivom družbe Alfa Laval na izredno težavo pivovarne in učinkovitim delovanjem sistema Alfa Laval Rotary Jet Mixer.

Pivovarna Westmalle se je pod vtisom učinkovitosti sistema Alfa Laval Rotary Jet Mixer odločila za nakup sistema za uporabo v rezervoarjih za fermentacijo ali svetlo pivo. Na zahtevo pivovarne je Alfa Laval priskrbel tudi centrifugalno črpalko, identično tisti, ki se že uporablja v kleti, da bi pivovarni Westmalle zagotovil večjo prilagodljivost pri rezervnih delih.

 

Kratek vodnik po proizvodnji piva

Pivo velja zaradi svojega okusa, barve, raznolikosti in okusa v ustih za eno najbolj kompleksnih fermentiranih pijač. Poleg tega ima pivo veliko različnih sestavin, zaradi česar je tako kompleksno.

Beer 640x360

Oznake

Vse
Westmalle 640x360

Jan Adriaensens, vodja pivovarne Westmalle

Podjetje Westmalle priznava podjetje Alfa Laval kot našega zaupanja vrednega partnerja, saj so hitro pripravili pravo rešitev. Hvala ekipi Alfa Laval."

Rudi Wuyts, tehnični direktor v podjetju Westmalle

V manj kot tednu dni smo imeli rotacijski reaktivni mešalnik Alfa Laval na kraju samem, sestavljen in pripravljen za "poskusno" mešanje piva v novem svetlem rezervoarju za pivo. Namestitev in delovanje sta bila enostavna, saj je Alfa Laval dobavil mešalnik s pravo šobo in gornjo cevjo za našo uporabo."
Tako kot hitra storitev podjetja Alfa Laval pri dobavi in namestitvi mešalnika je bilo tudi samo mešanje zelo hitro in natančno."

Sorodna vsebina: