2022-03-10 Novice o proizvodih

Procesna usposobljenost povečuje fleksibilnost in produktivnost mešanja sirupov za pijače

Poskušate slediti trendom na področju pijač, a hkrati ostati pomembni in dobičkonosni? Nenehne inovacije so za proizvajalce pijač nujne. Globalni proizvajalec brezalkoholnih pijač se je za zadovoljitev spreminjajočih se okusov potrošnikov soočil s povečanim povpraševanjem po širši paleti izdelkov z večjim številom različnih sestavin. Zahvaljujoč širokemu razumevanju družbe Alfa Laval na področju zasnove prostora za sirupe za pijače in inovativnih rešitev za mešanje, bo podjetje kmalu lahko uživalo v večji prilagodljivosti procesov in 50 % hitrejši serijski proizvodnji.

Usposobljenost procesa in preizkusi koncepta pridobijo zaupanje stranke

Predelava tekočih in suhih sestavin v kompleksne formulacije sirupov za pijače zahteva prilagodljivost in hitrost proizvodnje. Alfa Laval je pokazal globoko razumevanje izzivov, s katerimi se sooča svetovni proizvajalec pijač, in si pridobil zaupanje ključnih odločevalcev v osrednjih oddelkih za raziskave in razvoj ter inženirskih oddelkih. Poskusi so proizvajalca prepričali, da bi sprememba obstoječe zasnove procesa v prostoru za sirupe z inovativnimi rešitvami mešanja družbe Alfa Laval povečala prilagodljivost in produktivnost procesa ter povečala vrednost za stranke.

50 % hitrejši čas proizvodnje serije

Znanje družbe Alfa Laval o procesih in zavezanost k povečanju produktivnosti sta skrajšala čas obdelave sirupa z dveh ur na eno uro na serijo. Zamenjava obstoječih tehnologij mešanja v prostoru za sirup s hibridnim mešalnikom prahu Alfa Laval v kombinaciji z rotacijskim reaktivnim mešalnikom Alfa Laval zagotavlja dodatne ure proizvodnega časa vsak dan. Zaradi hitrejše proizvodnje sirupa se zmanjšajo tudi stroški energije.

beverage-process-chart_from-dosing-station_fs-2110-.jpeg

Manj časa za vzdrževanje

Skrajšanje časa za vzdrževanje je še en primer procesne iznajdljivosti podjetja Alfa Laval pri delu. Vzdrževanje mešalnika Rotary Jet Mixer zahteva enega samega servisnega inženirja, ki na nivoju tal dela eno do dve uri; v nasprotju s tem pa obstoječe veliko mešalo zahteva več servisnih inženirjev, ki delajo cel dan na servisni ploščadi na več nivojih. Manj izpadov pomeni več časa obratovanja proizvodnje.

Večja varnost delavcev

Enako velja za mešanje tekočin in prahu. Ravnanje s sestavinami in doziranje s hibridnim mešalnikom praška Alfa Laval poteka na ravni tal, kar pomeni lažje rokovanje in večjo varnost delavcev. Tako delavcem ni treba nositi 25-kilogramskih vrečk na ploščad na zgornji ravni in vlivati sestavin v rezervoar skozi dostopno odprtino.

Racionalizacija proizvodnje z inovacijami na področju mešanja

Edinstvena zasnova hibridnega mešalnika prahu Alfa Laval skupaj z rotacijskim reaktivnim mešalnikom prekaša prejšnjo postavitev v prostoru za sirupe za pijače, zavzema manj prostora in zahteva manj naložb v gradnjo servisnih ploščadi. Alfa Laval je združil moči in neutrudno sodeloval s sistemskimi integratorji, da bi zasnoval rešitev mešanja, ki omogoča proizvodnjo več serij kompleksnih formulacij sirupov - varno, hitro in učinkovito.

Trajnostna optimizacija

Naslednji korak? Podjetje je prosilo družbo Alfa Laval, da s svojim globalnim vodjem za trajnostni razvoj zmanjša emisije ter uvede večjo energetsko in vodno učinkovitost v celotnem obratu. To je dokaz, da je Alfa Laval usposobljen za procese in zmožen optimizirati procese ter dodati vrednost in dvigniti konkurenčno prednost.

Sorodna vsebina: