2023-07-17 Novice o proizvodih

Nadgradnje obratov spodbujajo bolj zeleno prihodnost. Dabur Naturelle, Dubaj, Združeni arabski emirati

Podjetje Naturelle LLC v ZAE vsako leto proizvede približno 28.000 ton izdelkov za osebno nego, ki jih uporablja milijarda potrošnikov po vsem svetu. V okviru svojega dolgoročnega trajnostnega programa se je podjetje Naturelle obrnilo na podjetje Swedinox International, distributerja družbe Alfa Laval za ZAE in Oman, da bi rešilo težave z visoko porabo energije in nizko učinkovitostjo obstoječih črpalk v obratu v Ras Al Khaimahu. Tovarna se je strinjala, da bo izvedla preskus črpalk Alfa Laval OptiLobe; preskus je prinesel znatne prihranke energije in privedel do posodobitve več kot 30 črpalk v tovarni.

 

To je bil začetek dolgoročnega partnerstva med podjetjema Naturelle in Alfa Laval. Rezultat? Zmanjšanje količine odpadkov, 65-odstotno zmanjšanje stroškov energije in emisij, 50-odstotni prihranek pri porabi vode, 80-odstotno skrajšanje časa čiščenja rezervoarjev - in nižji skupni stroški lastništva. Vse to je dokaz, da je zeleno poslovanje koristno za poslovanje.

Trajnost: jedro velikih prihrankov

Družba Dabur Naturelle LLC je del podjetja Dabur International, hčerinske družbe v 100-odstotni lasti podjetja Dabur India, enega največjih indijskih podjetij za hitro gibljive potrošniške izdelke. Tovarna Dabur Naturelle v Ras Al Khaimahu proizvaja izdelke za blagovno znamko Dabur za osebno nego, vključno s šamponom, balzamom, zobno pasto, losjoni za kožo, kremami, vlažilci in razkužili za roke.

V tovarni Naturelle so se pojavljale visoke ravni vibracij in hrupa, povečana obraba črpalk, pogoste in nepričakovane okvare ter zmanjšana zmogljivost črpalk. S pomočjo spletnega orodja Alfa Laval Joules, ki omogoča trajnostni razvoj, je inženir podjetja Alfa Laval skupaj s podjetjem Swedinox izračunal trajnostne prihranke. Joules je preveril zmanjšanje porabe vode, energije in čistilnih sredstev s črpalkami OptiLobe v primerjavi z obstoječimi črpalkami.

Stroški energije in emisije so se zmanjšali za 65 %.

Na podlagi teh izračunov se je podjetje Dabur Naturelle strinjalo s poskusnim obratovanjem, pri katerem je sedem obstoječih 5-kW črpalk z lopaticami zamenjalo z 1,73-kW črpalkami Alfa Laval OptiLobe 32 z vrtljivimi lopaticami. Nadgradnja s črpalkami Alfa Laval OptiLobe je zmanjšala stroške energije in emisije ogljika za 65 % ter drastično zmanjšala raven hrupa in s tem izboljšala varnost delavcev. Poleg tega črpalke OptiLobe niso kazale znakov obrabe ali zmanjšanja učinkovitosti ali zmogljivosti črpalke s časom, kar je družba Dabur Naturelle občutila pri obstoječih črpalkah.

Ko je črpalka OptiLobe dokazala, da so izračunani prihranki energije dejanski prihranki v resničnem življenju, družba Dabur Naturelle ni kupila le sedmih črpalk OptiLobe, nameščenih v obratu v ZAE, temveč je kupila še dodatnih 35 črpalk Alfa Laval OptiLobe in SRU za obrate družbe Dabur v ZAE, Egiptu in Nigeriji.

Z delovanjem črpalk OptiLobe smo zelo zadovoljni, pravi Karan Arora, vodja inženiringa v podjetju Dabur International Ltd. "Čas delovanja črpalk je zelo visok. Poraba energije je bistveno manjša kot prej.

Prihranek vode 50 %, čas čiščenja rezervoarja za 80 % hitrejši.

Uspeh z nadgradnjo črpalk je privedel do več priložnosti za trajnostne prihranke v drugih procesnih linijah, saj je Dabur Naturelle še naprej izboljševala in širila proizvodne zmogljivosti Naturelle LLC. Alfa Laval Middle East je sodeloval s podjetjem Swedinox pri izvedbi revizije opreme za postopke čiščenja rezervoarjev Dabur Naturellea za mešalnike in mešala.

Na podlagi revizije je Alfa Laval distributer priporočil celoten sistem za čiščenje z vročo vodo skupaj s šestimi napravami za čiščenje rezervoarjev Alfa Laval GJ A6. Orodje za trajnostne prihranke Joules je ugotovilo 50-odstotni prihranek pri porabi vode in čistilnih sredstev ter 80-odstotno skrajšanje časa čiščenja. V teoriji in praksi je bilo to koristno za vse.

Partnerstvo za trajnostno optimizacijo

Zaupanje in preglednost sta bistvenega pomena za spodbujanje trajnostnih sprememb v kateri koli panogi. Močne vezi, ki so jih vzpostavile družbe Dabur, Swedinox in Alfa Laval, temeljijo na skupnih vrednotah, izmenjavi znanja in želji, da bi z manjšo porabo proizvedli več. 

Trdno smo prepričani, da je okoljska trajnost bistven element, na katerem temelji poslovni uspeh, pravi Subba Rao, vodja mednarodnega poslovanja v podjetju Dabur International. "Sodelovanje s podjetjema Swedinox in Alfa Laval nam je pokazalo, da je to mogoče in da je to pot naprej."

Oznake

Vse
dabur hpc case story image 640x360

Črpalka OptiLobe z rotacijskimi lističi

OptiLobe_Rotary Lobe Pump_640x360.jpg

Za higieničen prenos tekočin, ki varčuje z energijo in vodo.

Preberite več o črpalki OptiLobe

 

Alfa Laval GJ A6

GamaJet A6_640x360.jpg

Učinkovita naprava za aseptično čiščenje rezervoarjev za notranje površine brez mikrobov.

Preberite več o GJ A6

 

Sorodna vsebina: