Čiščenje hladilnega sredstva

Krajši čas nedelovanja, večja učinkovitost, nižji stroški obratovanja ter več časa za vas. To je nekaj privlačnih razlogov za prehod na namenski modul za čiščenje tekočin. Če se odločite za visokohitrostno separacijo, namesto da uporabljate filtre/posnemalnike in podobno, bo vaše obratovanje bolj tekoče, obenem pa bodo stroški nižji in vpliv na okolje minimalen.

coolant cleaning 640x360

Hladilna sredstva in tekočine za pranje

Predstavljajte si, da bi lahko svoje tekočine za pranje in hladilna sredstva uporabljali več let. Z modulom za čiščenje družbe Alfa Laval boste uporabno dobo tekočin za pranje ter hladilnih sredstev podaljšali za šest- do desetkrat (v nekaterih primerih z dolivanjem pa celo za vedno). To pomeni, da bo poraba koncentratov/detergentov manjša, prav tako pa bodo nižji tudi stroški odstranjevanja. 

Ne glede na to, ali vodite proizvodni obrat ali gradite prilagojene sisteme za filtracijo hladilnih sredstev ali razmaščevanje, boste vi ali vaše stranke bistveno prihranili, če se namesto za tradicionalno metodo, kot so filtri, odločite za visokohitrostno separacijo. Alfa Laval za manjše ali lokalne tanke ponuja prenosno čistilno enoto, če imate centraliziran sistem, pa vam priporočamo trajno rešitev. Ne glede na vašo izbiro pa bomo tesno sodelovali z vami, da vam bomo lahko zagotovili najboljšo rešitev za vaš sistem.

Tekočine za pranje

S čistimi tekočinami za pranje prihranite čas in denar. Z nenehnim čiščenjem z visokohitrostno centrifugalno separacijo se življenjska doba tekočin za pranje podaljša kar do šestkrat, to pa pomeni bistvene prihranke pri stroških za zamenjavo. Prav tako boste močno znižali strošek odstranjevanja onesnaženih tekočin ter filtrov.

S čistim oljem in delovnimi tekočinami, v katerih ni delcev, je mogoče povečati kakovost izdelkov, obenem pa ta sredstva zagotavljajo njihovo daljšo življenjsko dobo, zmanjšujejo količino odpadnega materiala ter predelajo in skrajšajo dodaten čas, potreben za prihodnja opravila.

Alfa Laval za čiščenje tekočin za pranje ponuja novost AlfaPure. Serija izdelkov AlfaPure vsebuje module za separacijo za čiščenje številnih vrst delovnih tekočin na osnovi vode, ki se uporabljajo v industriji obdelave kovin, vključno s pralno lužino in kopelmi za razmaščevanje itd.

Hladilna sredstva

Z uporabo namenskih čistilnih izdelkov za hladilna sredstva družbe Alfa Laval se je mogoče izogniti mnogo težavam. Zamenjava umazanih hladilnih sredstev s tradicionalnimi metodami je mučna in zamudna, z visokohitrostnim separatorjem pa je postopek čiščenja manj zapleten. Prav tako je to tudi rešitev za zagotavljanje skladnosti s strogo okoljevarstveno zakonodajo ter za spremljajoče stroške, ki nastanejo zaradi obrabe dragih orodij in opreme.

Naložba v visokohitrostno separacijo je naložba v donosno rešitev, saj s tem podaljšate življenjsko dobo hladilnih sredstev tudi do 10 let. Istočasno so nižji še stroški nakupa in odstranjevanja, manj je zavrnjenih izdelkov ter ročnega dela pri čiščenju tanka, čas razpoložljivosti proizvodnje pa je daljši.

Alfa Laval, odvisno od potreb po čiščenju hladilnih sredstev, ponuja fiksno ali mobilno rešitev za posamezne tanke, in sicer Alfie 200 oziroma Alfie 500. Za večje ali centralizirane sisteme je prava izbira AlfaPure. Gre za popoln premičen modul za separacijo z večjo kapaciteto. 

Ne glede na to, kaj izberete, je namestitev preprosta, vašega sistema pa ni treba spreminjati. In ker se centrifugalni separator namesti v pretok po obvodu, lahko čiščenje izvajate med obratovanjem in takrat, ko je oprema nedejavna.

Alfa Laval 360° Servisni portfel

 

Ohranite vašo opremo v vrhunski delovni kondiciji. Alfa Laval vam nudi celoten portfel servisnih storitev katere so zato potrebne.

Kontaktirajte nas, da bi izvedeli več o kako razširiti perfomanse vaših proizvodov.