Construction machinery

Rast mest je ključni dejavnik povečane potrebe po projektih vrtanja v gradbeništvu. Vendar je delo v mestnih območjih lahko težavno zaradi pomanjkanja prostora ter strogih predpisov in zahtev glede odpadkov in hrupa. Rešitve podjetja Alfa Laval za odstranjevanje trdnih delcev in za odstranjevanje vode iz mulja lahko pomagajo pri teh vprašanjih, saj izpolnjujejo standarde, ki jih določajo predpisi, in imajo dovolj majhen odtis, da ustrezajo vašim potrebam.

Construction Machinery 640x360

Robustna kompaktna oprema, ki vam pomaga, da postanete vodilni na področju čiščenja blata

  • Popolnoma prilagodljivo, stroškovno učinkovito čiščenje odpadne vode
  • Visok pretok in kompaktna zasnova opreme
  • Zaprt proces, ki zagotavlja dobre in varne delovne pogoje
  • Bolj trajnostno delovanje – manj odpadkov, manj potrebe po transportu, manj stroškov
  • Visoka stopnja avtomatizacije – minimalno posredovanje operaterja

Dekanterske centrifuge Alfa Laval je mogoče optimizirati v vseh podrobnostih, da zagotovite optimalno ločevanje trdnih delcev pri vrtanju za lastne potrebe. V primerjavi z drugimi tehnologijami ločevanja so robustne in omogočajo enostavno vzdrževanje, zato so kot nalašč za horizontalno vrtanje (HDD), vrtanje predorov (TBM), vrtanje/miniranje predorov ter raziskovalno vrtanje. Kompaktnost in enostavna uporaba omogočata okolju prijaznejše, varčnejše in varnejše delovanje. Neprekinjeno delovanje zajame vse odpadke in hkrati zmanjša njihovo težo. Dekanterji so primerna, preizkušena dopolnitev ali celo boljša alternativa tračnim filtrom in stiskalnicam s filtri z okvirjem ter vam tako omogočajo povečanje zmogljivosti in donosov.

 

.

Odstranjevanje vode iz zmesi za vrtanje

Lahke, zanesljive in kompaktne dekanterske centrifuge Alfa Laval so kos zahtevnemu odstranjevanju vode iz zmesi za vrtanje. Večja hitrost vrtanja in manj odpadkov sta le dve od prednosti, ki jih zagotavljajo naši dekanterji.

Tunnel drill 640x360

Čiščenje odpadnih voda na gradbiščih

Za stroge zahteve so potrebne zahtevne rešitve Dekanterska centrifuga Alfa Laval se izkaže tam, kjer jo najbolj potrebujete. Učinkovito ločevanje do ravni delcev izpolnjuje vse zahteve za ponovno uporabo ali odstranjevanje vode. In vse to v kompaktni izvedbi, ki omogoča enostavnejše vzdrževanje kot druge tehnologije.

Construction WWT 640x360

Mešanje zmesi za vrtanje

Pravilno mešanje zmesi za vrtanje je pomemben del učinkovitejšega, hitrejšega in cenejšega postopka vrtanja. Mešalniki Alfa Laval Vortex Shear-Mixer in Vortex Radial Eductors zagotavljajo vrhunske rezultate mešanja hitreje kot druge tehnologije mešanja, hkrati pa povečajo učinkovitost aditivov zmesi in zmanjšajo prekinitve delovanja.

mixing 640x360
.

Inovativna tehnologija za civilno vrtanje

Dekanterske centrifuge Alfa Laval so ključne za doseganje visoke učinkovitosti pri vrtanju in vrtanju predorov, zlasti pri obdelavi zmesi in čiščenju vode. Tehnologija učinkovito odstrani večino drobnih delcev, ki jih tradicionalna oprema za obdelavo zmesi ne more odstraniti, ne da bi se zatekli k uporabi polimerov. Dekanterske centrifuge Alfa Laval, ki so posebej zasnovane za gradbišča in predore, so odlične pri delu z abrazivnimi in grobimi delci ter lahko obdelujejo velike količine trdnih snovi in različne hitrosti pretoka.

Dekanterske centrifuge so na voljo z različnimi moduli, ki so idealno prilagojeni za vse vrste ločevanja trdnih delcev. Na voljo so tako centrifuge s popolnoma avtomatiziranim delovanjem kot tudi ročni modeli. Ne glede na to, katero izberete, boste dobili učinkovito rešitev za ločevanje, ki vam bo služila vrsto let.

Stopite v stik z nami za hitro ponudbo!

Izvedite več podrobnosti o gradbenem vrtalnem dekanterju za čiščenje odpadne vode in obdelavo zmesi, tako da takoj zaprosite za ponudbo. Kliknite na povezavo ali uporabite kodo QR, da pridete do predloge za ponudbo.

* Preusmerjeni boste na drugo platformo.

>Zahteva za ponudbo – Dekanter

Request for Quote 100x100.jpg

Kako deluje – dekanter

Vrtljivi sklop je podprt s kompaktnim varjenim okvirjem s škatlastim nosilcem z glavnimi ležaji na obeh koncih. Linijski glavni motor je na enoto pritrjen s prirobnico ali nogo z nastavljivimi nosilci za nastavitev napetosti jermena. Na stožčastem koncu skledo poganja elektromotor z jermenskim prenosom. Posoda, transporter, ohišje, dovodna cev, izpusti in drugi deli, ki so v stiku s procesnim medijem, so izdelani iz nerjavnega jekla AISI 316 ali iz dupleksnega nerjavnega jekla z vložki iz volframovega karbida na mestih, ki so najbolj izpostavljena obrabi.

 

Ločevanje poteka v vodoravni valjasti posodi, opremljeni z vijačnim transporterjem. Snov vstopa v posodo skozi nepremično dovodno cev, dovodni rotor pa jo gladko pospešuje. Centrifugalne sile povzročajo sedimentacijo trdnih delcev na steni posode. Transporter se vrti v isti smeri kot posoda, vendar z drugačno hitrostjo, in tako premika trdne delce proti stožčastemu koncu posode. Zasnova dekanterja omogoča, da se iz njega izločajo velike količine trdnih delcev brez zamašitev zaradi visoke stopnje suhosti. Skozi odprtine za odvajanje trdnih delcev v ohišje zapusti posodo le najbolj suh del muljne pogače.

 

Dekantersko centrifugo je mogoče prilagoditi posebnim zahtevam s spreminjanjem števila vrtljajev posode, hitrosti prenosa, globine ponora in hitrosti dovajanja.

 

 

.

Portfelj izdelkov

Gradbeni vrtalni dekanter LYNX

Centrifugalni dekanterski sistemi Alfa Laval LYNX so izdelani za ravnanje z blatom. Učinkovito odstranjujejo trdne delce iz zmesi na vodni in oljni osnovi, kar omogoča večjo prodornost, krajši čas vrtanja, manjšo obrabo ključnih komponent in daljšo življenjsko dobo mulja. To zmanjša tudi porabo kemikalij in odpadkov pri vrtanju, kar prispeva k nižjim stroškom odlaganja in čiščenja odpadne vode.

 

Naši centrifugalni dekanterji LYNX, ki so običajno nameščeni v obtočni sistem, delujejo brez prekinitev vrtanja. Razpon omogoča pretok blata od 5 m3/uro do 100 m3/uro. Spremenljiva hitrost posode zagotavlja pravo silo pospeška, potrebno za najučinkovitejše ločevanje, medtem ko lahko hitrost prenosa prilagodite za optimalno ravnovesje med bistrostjo tekočine in suhostjo trdnih delcev. K najboljšemu ravnovesju med čistočo in suhostjo prispeva tudi nastavljiva globina.

Enostavno upravljanje in dolgoletno delovanje

  • Razvit posebej za industrijo vrtanja predorov in gradbeništvo
  • Majhna potrebna površina – enostavna namestitev in mobilizacija
  • Neprekinjeno in samodejno delovanje z možnostjo oddaljenega nadzora
  • Visoka učinkovitost ločevanja – čista zmes izboljša hitrost vrtanja
  • Zelo trajnostna zmogljivost čiščenja – manj odpadkov zaradi suhe pogače in večkratne uporabe zmesi
.

Bodite v prednosti, prihranite stroške in povečajte trajnost

Če iščete načine za povečanje donosnosti in izpolnjevanje vedno strožjih okoljskih zahtev pri vrtanju in gradnji predorov, se še danes obrnite na družbo Alfa Laval in izvedite več o tem, kako vam lahko naše preizkušene trajnostne rešitve za čiščenje blata prihranijo denar in vaše podjetje popeljejo na višjo raven.

Alfa Laval crew
.
Cleantech Herobanner 1920x480-final

Pospeševanje trajnostnih rešitev

Predstavljajte si bolj trajnosten svet