Za proizvodnjo urana je potrebno globoko razumevanje, kako najbolje obdelati raznolike sestave rude, ter napredne tehnologije, s katerimi se zmanjša porabo energije, vode in kemikalij. Pri vseh postopkih, vse od ogrevanja in hlajenja, izluževanja in zgoščevanja do solventne ekstrakcije, precipitacije in obogatitve, se proizvajalci urana zanašajo na Alfa Laval, da jim zagotovi opremo za prenos toplote, separacijo in ravnanje s fluidi, ki je v pomoč pri optimizaciji postopkov in povečevanju donos

Optimizacija postopkov mletja in rafiniranja urana  

Strokovno znanje in izkušnje, oprema in storitve družbe Alfa Laval so pravi odgovor na izzive v industriji, saj je z njimi mogoče zmanjšati porabo energije, vode in kemikalij, čim bolj zmanjšati vpliv na okolje ter zagotoviti učinkovite ter neprekinjene postopke mletja in rafiniranja urana. 

Z uvedbo toplotnih izmenjevalnikov Alfa Laval v predelovalne linije za uran je mogoče ne le povečati toplotno učinkovitost, ampak tudi znižati stroške, zmanjšati porabo energije in vpliv na okolje. Zaradi kompaktne velikosti je mogoče prihraniti prostor, znižati stroške namestitve ter omogočiti izdelavo opreme iz proti koroziji odpornih zlitin, ki so idealne za agresivna okolja in skrajne temperature.

Tehnologije samoočiščevanja v naših toplotnih izmenjevalnikih omogočajo zmanjšanje potrebe po vzdrževanju, maksimalno  zmanjšajo mašenje ter ustvarijo dodatne prihodke na osnovi ponovne uporabe in prodaje dragocenih stranskih produktov.

Spiralni toplotni izmenjevalniki, dekanterske centrifuge, bobenski zgoščevalci in separacijske rešitve Alfa Laval vam pomagajo optimizirati postopke in do največje mere povečati dobiček v vseh fazah proizvodnje urana – od ogrevanja in hlajenja, izluževanja in zgoščevanja do solventne ekstrakcije in precipitacije. 

Spiralni toplotni izmenjevalniki Alfa Laval omogočajo pametno ponovno uporabo toplote iz vročih obogatenih sredstev za izluževanje za predogrevanje vstopnih sredstev za izluževanje. Hkrati pa se bogati izluževalni medij ohlaja pred izluževanjem, separacijo trdnih snovi in tekočine ter pred solventno ekstrakcijo. 

V primerjavi s tradicionalnimi filtri je z uporabo dekanterskih centrifug Alfa Laval pri separaciji rumene pogače (angl. yellowcake) mogoče doseči bolj suho pogačo z manj energije ter tako znižati stroške za nadaljnje sušenje.