Ekstrakcija aluminijevega oksida vključuje energijsko intenzivne postopke, kot so razkroj, izparevanje in ogrevanje čužine. Pri tem je izziv, kako najbolje rekuperirati in ponovno uporabiti procesno odpadno toploto za znižanje stroškov in povečanje donosa. Da so lahko uspešni, morajo imeti proizvajalci aluminijevega oksida procesno znanje in izkušnje ter izredno zanesljivo opremo ter pametne storitve, s katerimi lahko optimizirajo zmogljivost, zagotovijo daljši čas razpoložljivosti za delovanje

Nižji stroški proizvodnje aluminijevega oksida 

Rafinerije aluminijevega oksida se nenehno soočajo z izzivi – od neprestanih energijskih izzivov ter omejene oskrbe z boksitom do skladnosti z okoljskimi predpisi. Ob tem pa je treba še znižati stroške ter izboljšati donos.

Pri razkroju, izparevanju, ogrevanju lužine ter drugih energijsko intenzivnih postopkih nastajajo ogromne količine toplote. S pametno ponovno uporabo je mogoče zagotoviti bistvene prihranke energije in večji donos.

Kompaktni ploščni toplotni izmenjevalniki Alfa Laval, ki so izredno toplotno učinkoviti in odporni proti koroziji, z lahkoto obvladujejo agresivne medije in težavne obratovalne pogoje.

Naše razstavljive ploščne toplotne izmenjevalnike je mogoče uporabiti v tandemu kot izmenjevalnik lužine, ki zajema toploto iz polne lužine za predogrevanje izrabljene lužine pred uparjanjem.

Razstavljivi ploščni toplotni izmenjevalniki Alfa Laval uporabljajo ekspandirano paro iz postopka uparjanja izrabljene lužine za predogrevanje iste lužine, preden se jo ponovno dovede v uparjalnike. S tem se bistveno zmanjša porabo energije ter maksimalno podaljša čas razpoložljivosti za delovanje ter čim bolj zmanjša potrebo po vzdrževanju.

Zaradi prostorsko varčnih, preprostih za namestitev in energijsko učinkovitih zasnov vsi toplotni izmenjevalniki Alfa Laval dosegajo veliko turbulenco ter tako zmanjšujejo tveganje mašenja med obratovanjem. Tako sta visokotlačno čiščenje in kemijsko čiščenje izredno učinkovita, ob tem pa se skrajša čas nedelovanja.