Ogrevanje bazenske vode

Razstavljivi ploščni toplotni izmenjevalniki in sistemi Alfa Laval omogočajo energijsko učinkovito in ekonomično rešitev za ohranjanje skoraj konstantne temperature vode v bazenih vse leto. Pri nekaterih projektih je ogrevanje bazenov mogoče vključiti tudi v druge celotne rešitve družbe Alfa Laval.

Swimming pool heating 640x360

Stroškovno učinkovito ogrevanje bazenov

Toplotni izmenjevalnik, nameščen med sistemom kroženja bazena in običajnim ogrevalnim sistemom stavbe, loči krogotoke ter zagotavlja ogrevanje bazena. Ploščni toplotni izmenjevalniki se zaradi termodinamičnih prednosti ter nižjih stroškov pri ogrevanju bazenov uporabljajo pogosteje kot cevni oplaščeni toplotni izmenjevalniki. Alfa Laval ponuja tudi kompakten sistem AquaPool za ponovno ogrevanje ter ohranjanje temperature vode v bazenih.

Prilagodljivost uporabe različnih virov energije

Za ogrevanje bazenov je mogoče uporabljati več različnih virov ogrevanja, na primer presežne kapacitete sistema za ogrevanje stavbe. Obnovljiva energija, na primer sončna in geotermalna, ima prav tako izreden potencial kot stroškovno učinkovit vir ogrevanja. Ogrevanje bazenov je mogoče vključiti tudi v večje projekte. Letovišče Cancún Palace v Mehiki uporablja sistem za klimatiziranje in ogrevanje bazena, ki vsebuje toplotne izmenjevalnike Alfa Laval. Izpust tople vode iz kondenzatorjev se uporablja za zagotavljanje tople vode v bazenih brez dodatnih stroškov. 

Gonilo napredka v HVAC-u

Alfa Laval 360° Servisni portfel

 

Ohranite vašo opremo v vrhunski delovni kondiciji. Alfa Laval vam nudi celoten portfel servisnih storitev katere so zato potrebne.

Kontaktirajte nas, da bi izvedeli več o kako razširiti perfomanse vaših proizvodov.

 

Najden ni noben rezultat. Poskusi znova