HVAC tekočinsko prosto hlajenje

Prosto hlajenje na osnovi vode, pridobljene iz rek, jezer ali oceanov, je lahko prava rešitev za ekonomično, okolju prijazno klimatizacijo ter procesno hlajenje. Poizvedite, kako izkoristiti obširne prednosti prostega hlajenja na specifičnih področjih uporabe ter ga integrirati v celotno rešitev za hlajenje.

Free cooling liquid 640x360

Stroškovno učinkovito hlajenje

Spomladi in jeseni se uporablja kombinacija prostega hlajenja in hlajenja s hladilnimi agregati. Hladilni agregat zagotavlja celotno hlajenje poleti, prosto hlajenje v tem času pa se uporablja za hlajenje kondenzatorja. Primerni viri prostega hlajenja so zalogovniki ledu in snega ter vode iz rek, jezer, oceanov ali pa podtalnica.

Manj hladilnih sredstev in nižji stroški prostega hlajenja

Kadar se kot vir hlajenja uporablja prosto hlajenje, je mogoče znižati uporabo ekološko škodljivih hladilnih sredstev. Prav tako je prosto hlajenje način, kako znižati stroške elektrike. Razmerje med uporabo hladilnega agregata in prostega hlajenja je namreč 5 proti 1. Manjša poraba elektrike vpliva tudi na okoljsko prijaznost tehnologije, saj proizvodnja elektrike pogosto pomeni onesnaževanje zraka.

Gonilo napredka v HVAC-u

Alfa Laval 360° Servisni portfel

 

Ohranite vašo opremo v vrhunski delovni kondiciji. Alfa Laval vam nudi celoten portfel servisnih storitev katere so zato potrebne.

Kontaktirajte nas, da bi izvedeli več o kako razširiti perfomanse vaših proizvodov.

 

Najden ni noben rezultat. Poskusi znova