Predelava ribje silaže
Ribjo drobovino in odpadne ribe je še vedno mogoče izkoristiti tam, kjer ni obrata za pridelavo ribje moke. Namesto da se jih zavrže, jih je mogoče predelati v ribjo silažo. Ta vsebuje približno 15 % beljakovin in se uporablja enako kot ribja moka v živalski krmi. Mogoče jo je tudi nadalje separirati v olje, pepel in beljakovine za uporabo v prehrambni industriji.
Ti encimi ribje beljakovine razgradijo v manjše topne enote. Kislina omogoča hitrejše delovanje teh beljakovin, istočasno pa preprečuje, da bi tekočino pokvarile bakterije.
Dolgoročno shranjevanje
Ribjo silažo s pravo kislostjo je pri sobni temperaturi mogoče normalno shranjevati dve leti ali več. Beljakovina postane topnejša, količina proste maščobne kisline v ribjem olju pa se med hrambo poveča, a te spremembe običajno nimajo bistvenega vpliva na hranilno vrednost.