Predelava krila

Kril je red višjih rakov, ki ima največjo biomaso živalske vrste na vsem planetu, vendar se je njegovo pridobivanje za sodobne komercialne namene šele začelo. Glavno komercialno pridobivanje krila poteka v Južnem oceanu okoli Antarktike na podlagi skrbno nadzorovanih in strogo omejenih mednarodnih licenc.

Krill processing 640x360

Ogrevanje, separacija in koncentracija

Povpraševanje po opremi Alfa Laval je še posebej veliko na področju ogrevanja, separacije in koncentracije pri predelavi krila.

Uporabljajo se skoraj vse vrste toplotnih izmenjevalnikov Alfa Laval, skupaj z opremo za dvofazno separacijo in uparjanje.

Vodilni na svetu

Zaradi prevlade tehnologij Alfa Laval na področju predelave krila ima velika večina plovil, ki se ukvarjajo s pridobivanjem krila, zdaj na krovu vsaj eno vrsto opreme Alfa Laval.

Več kot 70 % pridobljenega krila na svetu se trenutno predeluje s tehnologijami družbe Alfa Laval.

Zanesljivost na krovu

Vsi postopki za predelavo krila morajo potekati na ladjah, s katerimi ga pridobivajo, medtem ko je kril še vedno svež.

Za celotno verigo lovljenja, mokre predelave in embaliranja na krovu je tako potrebna oprema, ki je izredno robustna in zanesljiva. Če bi šlo kar koli narobe, je vsako plovilo tisoče kilometrov stran od pristanišča.

Zato so glavne prednosti uporabe opreme Alfa Laval dobro integrirane postavitve, izredno vzdržljiva zasnova in preverjena zanesljivost. Tako nastanejo obrati za predelavo krila, na katere se lahko zanesete.