Predelava rastlinskih proteinov

Beljakovine so bistvena snov, ki jo je – ker delujejo kot prehranska dopolnila – mogoče uporabiti kot funkcionalne beljakovine, aromatične sestavine in bioaktivne sestavine. Ekstrakcija teh hranilnih tekočin v higienskih razmerah je ključna za zagotavljanje kakovosti na vsakem koraku.

Vegetable protein processing 640x360

Vse večje zanimanje

Beljakovine so na splošno najdragocenejše hranilo v hrani. Zavedanje, da lahko omogočijo nastanek številnih novih priložnosti na trgu, se vse bolj širi.

Tudi trg se vse bolj osredotoča na načine, kako pretvoriti surovine, za katere se je menilo, da so odpadki – ali ustrezni samo za krmo –, v prehranske sestavine v mnogo prehranskih izdelkih, sestavinah, farmacevtskih izdelkih in živalski krmi.

Najboljši pridelki

Tehnologije Alfa Laval vam omogočajo pridobivanje užitnih beljakovin iz številnih zelenjadnic, med drugim:

  • sončnična semena,
  • koruza,
  • oljna repica/krmna ogrščica,
  • arašidi/kikirikiji,
  • bombaževa semena.

Beljakovinske rastline se lahko uporabijo tudi za pridobivanje potrebnih surovin. Te vključujejo sojo in sorte graha ter druge stročnice.

Z ustrezno opremo je mnogo drugih razširjenih krmnih rastlin in trav, kot je lucerna, prav tako mogoče uporabiti kot komercialno sprejemljive vire užitnih beljakovin.

Koncentrirano ali nekoncentrirano

Z opremo Alfa Laval je mogoče izbirati različne načine predelave. Snovi, ki ostanejo po separaciji in imajo nizko vsebnost beljakovin, je mogoče posušiti ter izkoristiti za pelete za sežiganje ali uporabo v pekarnah.

Beljakovine in ogljikove hidrate, ki ostanejo po separaciji, je mogoče tudi dalje predelati z naprednimi sistemi za membransko filtracijo za proizvodnjo beljakovinskih koncentratov in koncentratov ogljikovih hidratov.