Predelava odpadnega živalskega tkiva

Z ustreznimi postopki predelave odpadnega živalskega tkiva je mogoče živalske stranske izdelke pretvoriti v frakcionirano hrano, krmo in tehnične izdelke. Ti izdelki z dodano vrednostjo so lahko olja, ocvirki in zdrob, primerni tako za živalsko krmo kot tudi za prehrano ljudi ali kot sestavine za uporabo v nadaljnjih postopkih za pridelavo užitnih in neužitnih izdelkov.

Protein powders and meals 640x360

Živalski stranski izdelki, ki niso primerni za prehrano ljudi, imajo kljub temu precejšnjo tržno vrednost. Takšne stranske izdelke je mogoče izkoristiti za pridelavo tehničnih maščob za uporabo v številnih vejah industrije in tudi za živalsko krmo. Čeprav niso namenjeni za prehrano ljudi, obstaja stroga zakonodaja glede čim večjega znižanja stopnje nečistosti v takšnih maščobah.

Ker ima družba Alfa Laval obsežne dolgoletne izkušnje s postopki za predelavo živalskih stranskih izdelkov, katerih zasnova je takšna, da omogoča dodajanje precejšnje dodatne tržne vrednosti, smo pomemben dobavitelj sestavnih delov in celotnih linij za mokre postopke predelave odpadnega živalskega tkiva. Te predelovalne linije in vse njihove sestavne dele je mogoče prilagoditi za pridelavo užitnih ali neužitnih izdelkov in v celoti omogočajo čiščenje CIP.

Obsežna uporaba »pralne« tehnologije z visokozmogljivimi dekanter centrifugami Alfa Laval omogoča proizvodnjo ribje, mesne in kostne moke z izredno nizko vsebnostjo maščob. Poleg tega pralni postopek poveča vsebnost beljakovin v zdrobu ter pridobivanje dragocenega olja.

Večstopenjski ploščni uparjalni sistem AlfaVap je kompakten in energijsko učinkovit način za pridobivanje vseh raztopljenih beljakovin iz faze s separirano tekočino.

Končno sušenje se izvede s hitrimi sušilci Alfa Laval ali običajnimi diskovnimi sušilci.