Predelava krvi
Kri zavzema 3–4-odstotni sestavni del organizma skoraj vseh živali. Pogosto se jo zavrže skupaj z drugimi odpadki, s pravo opremo pa jo je mogoče uporabiti kot surovino za prehrano ljudi in tudi za tehnične izdelke. Živalska kri je sestavljena iz plazme in rdečih krvničk. Plazma je funkcionalna beljakovina, ki ima komercialni potencial za prehrano ljudi. Rdeče krvničke se običajno uporabijo za neužitno uporabo, v suhi obliki.
Krvna plazma
Plazma, ki je funkcionalna beljakovina s precejšnjim komercialnim potencialom, obsega skoraj 60 % surove krvi.
Te užitne beljakovine pa je treba predelati z največjo možno skrbnostjo, če jih želimo prodati kot izdelek visoke vrednosti. Takšna predelava mora biti vzpostavljena tako, da omogoča nežno obdelavo, ki do največje možne mere zniža učinke deformacije, ki bi lahko predrli rdeče krvničke.
Predelava krvne plazme običajno vključuje ultrafiltracijo, znotraj katere se prečisti beljakovine in odstrani sol, nato pa se koncentrirano plazmo zamrzne ali posuši z razprševanjem.