Predelava mesa in perutnine

Mesni in perutninski izdelki se z našimi sestavnimi deli in moduli predelujejo po vsem svetu. Omogočajo učinkovito pridobivanje stranskih izdelkov, ki ustvarjajo prihodek. Ti izdelki so kri, kosti, posnemki DAF (plavljenje z raztopljenim zrakom), užitne maščobe, želatina, živalska hrana, biogoriva in drugo.

Meat and poultry processing

Sistemi, moduli ali oprema

Alfa Laval ponuja zaokrožen izbor zmogljivosti, vse od celotnih predelovalnih obratov do predhodno izdelanih modulov ter posameznih elementov za specialistično opremo. S njimi lahko izboljšate svoje ključne obratovalne parametre za predelavo kosti, posnemkov, krvi, krvne plazme, maščob in olj, želatine, mehansko izkoščenega mesa ter sestavin z užitnimi beljakovinami.

Izkoristite lahko tudi edinstveno strokovno znanje in izkušnje družbe Alfa Laval, s katerimi lahko razširite, izboljšate in uravnate celotno linijo za predelavo mesa ali perutnine.

Nove priložnosti

Pri predelavi mesa in perutnine pogosto nastane več različnih stranskih produktov ter »ostankov«. Večino se običajno pretvori v mesno, krvno in kostno moko, ki se uporabljajo kot osnovni izdelki ali sestavine za živalsko krmo.

Po svetu je vse bolj prisotno zavedanje, da so lahko takšni ostanki in drugi materiali, ki so pred tem veljali za odpadke ali izdelke z manj vrednosti, bogat vir užitnih beljakovin visoke vrednosti, ki jih je mogoče uporabiti na različnih področjih in imajo precejšen tržni potencial. Družba Alfa Laval je pionir na tem hitrorastočem področju.