Predelava živalskih maščob
Živalske maščobe in ribja olja so trenutno v središču pozornosti, saj vsebujejo dragocene nenasičene maščobne kisline omega 3. Te so potrebne za človekovo zdravje, a jih človeško telo ni zmožno proizvajati. Alfa Laval zagotavlja edinstveno kombinacijo tehnologije in strokovnega znanja, potrebnega za ekstrakcijo beljakovin visoke vrednosti iz živalskih in ribjih izdelkov.
Posebna obdelava
Za predelavo, osredotočeno na maščobne kisline omega 3, je potrebno učinkovito odstranjevanje polikloriranih bifenilov (PCB), vseh preostankov diklorodifeniltrikloroetana in vseh obstojnih organskih kemikalij (POC), ki so lahko prisotne.
Alfa Laval ponuja sisteme za kemično prečiščevanje ter drugo specialistično opremo, ki je zmožna odstranjevati vse sledi teh snovi.
Frakcioniranje
Alternativen, naravnejši pristop je frakcioniranje. Ta obsega nežno hlajenje maščob in olj v skrbno nadzorovanih razmerah, kar omogoča kristalizacijo trdne vsebnosti maščobe, da jo je mogoče relativno preprosto odstraniti.
Ponujamo opremo za kristalizacijo in filtracijo, ki je bistvenega pomena za tovrstno preoblikovanje maščob.