Predelava palmovega olja

Predelava palmovega olja za komercialne namene skoraj vedno obsega fizično rafiniranje (kislinska modifikacija, beljenje in razkisanje). Približno 95 % palmovega olja se obdela s frakcioniranjem – deljenje surovine na tekočino in trde sestavine s kristalizacijo. Ti kristali se nato izločijo iz tekočinske frakcije z membransko filtracijo. Alfa Laval ponuja velik izbor različne opreme, ki se pogosto uporablja v obratih za surovo palmovo olje (CPO) za odstranjevanje trdih delcev iz olja.

 palm oil processing

Pionirska tehnologija družbe Alfa Laval z visokim povpraševanjem je sistem nenehne dezodorizacije SoftColumn, ki se uporablja za končne faze pri odstranjevanju nečistoč.

Dobro preverjene rešitve

Rešitve Alfa Laval so dobro preverjene za uporabo v obratih za predelavo palmovega olja s kapacitetami do 3000 ton na dan. Ker so sposobne doseganja doslednih ravni razpoložljivega časa za obratovanje ter izrednih procesnih rezultatov, boste lahko obratovali brez večjih skrbi.

Naše strokovno znanje in pomoč imate na voljo takoj – na primer iz našega obrata v Kuala Lumpurju, v Maleziji, v bližini glavnih področij oljnih palm na svetu.