Rafiniranje sladkorja

Alfa Laval ponuja napredne rešitve za ogrevanje sladkornih tekočin, ogrevanje in hlajenje sirupov, melase in drugih tekočin z visoko viskoznostjo, rešitve za odstranjevanje vode iz sladkornega mulja z dna bistrilnika sladkorja ter rešitve za uparjanje in kondenzacijo.

Sugar refining

Sladkorne tekočine

Standardne ploščne toplotne izmenjevalnike Alfa Laval je mogoče uporabiti za ogrevanje vseh vrst sladkornih tekočin. Za tekočine, ki vsebujejo ostanke vlaken iz surovega sladkorja, so ploščni toplotni izmenjevalniki WideGap še posebej primerna in učinkovita rešitev.

 

Sirupi, melasa in druge visokoviskozne tekočine

Standardni ploščni toplotni izmenjevalniki Alfa Laval lahko zagotavljajo tudi učinkovito ogrevanje in hlajenje visokoviskoznih tekočin. Dobavljamo tudi volumetrične črpalke, ki so robustne in vzdržljive, in to tudi za obdelavo snovi, ki vsebujejo kristale.

 

Uparjanje

Rafinerijam sladkorja lahko Alfa Laval zagotovi vse od posameznih enot AlfaVap za samostojno uparjanje do popolnega, v celoti namensko proizvedenega sistema za uparjanje.

 

V uparjalniku AlfaVap ima sok sladkorja bistveno krajši čas prisotnosti, zaradi česar je nastajanje barve omejeno, omogoči pa se večjo kakovost izdelka.

 

Kondenzacija

Ker je ploščni kondenzator AlfaCond idealen vakuumski kondenzator, kondenzat loči od hladilnega sredstva. Za rafinerije sladkorja to pomeni še posebno prednost, saj je kondenzat mogoče ponovno uporabiti na začetku procesa v rafineriji brez podhlajenja. Poleg tega se voda za hlajenje ne umaže z ostanki sladkorja, zaradi česar je potreba po čiščenju vode za hlajenje manjša.

 

Sladkorna sluz

Dekanter centrifuge se uporabljajo za odstranjevanje vode iz sladkorne sluzi iz bistrilnika surovega sladkorja, s čimer se zmanjša izgubo sladkorja, prihrani vodo in zmanjša težave z odstranjevanjem.

Sladkor: pogosta vprašanja

Katera so najbolj pogosta vprašanja naših strank? Nekateri odgovori vas bodo presenetili.

 Pogosto zastavljena vprašanja FAQ