Predelavo sladkornega trsa

Alfa Laval ponuja napredne rešitve za ogrevanje surovega soka, apnice in drugih tekočin, ki vsebujejo vlakna, rešitve za ogrevanje prečiščenega soka, ogrevanje in hlajenje sirupov, melase in drugih tekočin z visoko viskoznostjo, odstranjevanje vode iz sladkornega mulja z dna bistrilnika sladkorja ter rešitve za uparjanje in kondenzacijo.

Cane processing 640x360

Alfa Laval ponuja napredne rešitve za ogrevanje surovega soka, apnice in drugih tekočin, ki vsebujejo vlakna, rešitve za ogrevanje prečiščenega soka, ogrevanje in hlajenje sirupov, melase in drugih tekočin z visoko viskoznostjo ter rešitve za uparjanje in kondenzacijo.

 

Surovi sok, apnani sokovi in druge tekočine, ki vsebujejo vlakna

Ploščni toplotni izmenjevalniki Alfa Laval WideGap so še posebej učinkovita rešitev za ogrevanje tekočin, ki vsebujejo vlakna. Tekočine, paro in nizokotlačne hlape je mogoče uporabiti kot sredstva za ogrevanje. Hlapi PAN ali hlapi zadnjega pojava uparjanja se običajno obravnavajo kot odpadna toplota, a toplotni izmenjevalnik WideGap lahko to energijo izkoristi. S tem je mogoče druge, dragocenejše vire toplote porabiti za druge namene, na primer za proizvodnjo elektrike, ki jo je mogoče oddati v nacionalno omrežje električne energije.

 

Prečiščeni sok

V tovarnah sladkorja so standardni ploščni toplotni izmenjevalniki Alfa Laval izredno učinkovit način ogrevanja prečiščenega soka, ki arome in kondenzat iz uparjalnikov izkorišča kot vire toplote. S tem se zmanjša porabo energije ter kapaciteto uparjalnikov.

 

Uparjanje

V tovarnah trsnega sladkorja je mogoče namestiti ploščni uparjalnik AlfaVap kot napravo za celoten postopek uparjanja ali pa kot ojačevalno napravo za uparjalnike Robert. Majhna teža, kompaktnost in vsestranskost uparjalnika AlfaVap omogočajo njegovo namestitev praktično povsod, kjer želite povečati kapaciteto za uparjanje v delujočem obratu.

 

Sladkorni mulj z dna bistrilnikov

Dekanter centrifuge Alfa Laval so učinkovita alternativa tradicionalnim rotacijskim vakuumskim filtrom za odstranjevanje vode iz sladkornega mulja z dna bistrilnikov sladkorja. S tem se zmanjša porabo energije, omogoči večjo suhost pogače in zmanjša izgubo sladkorja.

 

Sirupi, melasa in druge visokoviskozne tekočine

Standardni ploščni toplotni izmenjevalniki Alfa Laval zagotavljajo učinkovito ogrevanje in hlajenje visokoviskoznih tekočin. Dobavljamo tudi volumetrične črpalke, ki so robustne in vzdržljive, in to tudi za obdelavo snovi, ki vsebujejo kristale.

 

Kondenzacija

Ker je ploščni kondenzator AlfaCond idealen vakuumski kondenzator, kondenzat loči od hladilnega sredstva. Zakonodaja o čiščenju odpadnih voda postaja vse strožja, zato je to idealna priložnost za obrate, kjer so se običajno uporabljali barometrični kondenzatorji.

Sladkor: pogosta vprašanja

Katera so najbolj pogosta vprašanja naših strank? Nekateri odgovori vas bodo presenetili.

 Pogosto zastavljena vprašanja FAQ