Predelavo sladkorne pese

Proizvodnja in rafiniranje sladkorja obsegata stalen prenos toplote od in do različnih pretokov soka, vse od prvega soka do končne melase. Rekuperacija več toplote iz vaših procesov vam lahko pomaga, da uporabite manj energije in znižate proizvodne stroške.

Beet processing 640x360

Alfa Laval ponuja napredne rešitve za ogrevanje surovega soka, apnice in drugih tekočin, ki vsebujejo vlakna, rešitve za ogrevanje prečiščenega soka, ogrevanje in hlajenje sirupov, melase in drugih tekočin z visoko viskoznostjo ter rešitve za uparjanje in kondenzacijo.

 

Surovi sok, apnice in druge tekočine, ki vsebujejo vlakna

Izdelki Alfa Laval vam pomagajo izboljšati energijsko učinkovitost v vašem obratu za proizvodnjo sladkorja, ker vam pomagajo pridobiti več toplote iz procesov. Za tekočine, ki vsebujejo vlakna, so ploščni toplotni izmenjevalniki Alfa Laval WideGap še posebej učinkoviti.

 

Tekočine, paro in nizkotlačne hlape je mogoče uporabiti kot sredstva za ogrevanje. Hlapi PAN ali hlapi iz zadnjega uparjanja se običajno dojemajo kot odpadna toplota, a toplotni izmenjevalnik WideGap lahko to energijo izkoristi. S tem je mogoče druge, dragocenejše vire toplote porabiti za druge namene, na primer za proizvodnjo elektrike, ki jo je mogoče oddati v nacionalno omrežje električne energije, ali vroče vode za uporabo v lokalnem omrežju za daljinsko ogrevanje.

 

Prečiščeni sok

Učinkovita rešitev je uporaba standardnih ploščnih toplotnih izmenjevalnikov Alfa Laval za ogrevanje prečiščenega soka ter izkoriščanje arom in kondenzata iz uparjalnikov kot virov toplote.

 

S tem se zmanjša porabo energije ter kapaciteto uparjalnikov.

 

Uparjanje

V obratih pesnega sladkorja je mogoče namestiti ploščni uparjalnik AlfaVap kot ojačevalno napravo za uparjalnike Robert. Majhna teža, kompaktnost in vsestranskost uparjalnika AlfaVap omogočajo njegovo namestitev praktično povsod, kjer želite povečati kapaciteto za uparjanje v delujočem obratu. Odvisno od kapacitete je enote AlfaVap mogoče uporabljati tudi za celoten postopek uparjanja.

 

Sirupi, melasa in druge visokoviskozne tekočine

Standardni ploščni toplotni izmenjevalniki Alfa Laval zagotavljajo učinkovito ogrevanje in hlajenje visokoviskoznih tekočin. Dobavljamo tudi volumetrične črpalke, ki so robustne in vzdržljive, in to tudi za obdelavo snovi, ki vsebujejo kristale.

 

Kondenzacija

Ker je ploščni kondenzator AlfaCond idealen vakuumski kondenzator, kondenzat loči od hladilnega sredstva. Zakonodaja o čiščenju odpadnih voda postaja vse strožja, zato je to idealna možnost za obrate, kjer so se običajno uporabljali barometrični kondenzatorji.

Sladkor: pogosta vprašanja

Katera so najbolj pogosta vprašanja naših strank? Nekateri odgovori vas bodo presenetili.

 Pogosto zastavljena vprašanja FAQ