Proizvodnja sladkorja

Proizvodnja in rafiniranje sladkorja obsegata stalen prenos toplote od in do različnih pretokov soka – od prvega soka do končne melase. Finančna vzdržnost proizvodnje sladkorja je odvisna od energijskih stroškov. Toplotni izkoristek ploščnih toplotnih izmenjevalnikov in ploščnih uparjalnikov Alfa Laval WideGap proizvajalcem sladkorja pomaga izboljšati kakovost izdelka do največje mere in čim bolj znižati obratovalne in energijske stroške.

Sugar production 640 x 360

Poznavanje procesa

Alfa Laval ima več kot 40 let izkušenj z zadovoljevanjem potreb industrije sladkorja ter glede vseh vidikov prenosa toplote in rekuperacije.

Napredni toplotni izmenjevalniki in strokovno procesno znanje

Namestitev ploščnih toplotnih izmenjevalnikov Alfa Laval je izredno učinkovit način, kako zmanjšati porabo energije v vašem obratu za pridelavo sladkorja. Imamo enote za različne vrste ogrevanja in hlajenja, med drugim ploščne toplotne izmenjevalnike WideGap za sladkorne sokove, ki vsebujejo vlakna, standardne ploščne toplotne izmenjevalnike za prečiščeni sok, pretaljene snovi, sirupe in melase, uparjalnike AlfaVap in kondenzatorje AlfaCond.

Čeprav so ploščni toplotni izmenjevalniki Alfa Laval, ki se uporabljajo v pridelavi sladkorja, veliko manjši kot cevne oplaščene enote, je njihov toplotni izkoristek 200–300 % večji. Finančne prednosti so tako iz pridelave v pridelavo večje.

Druga oprema, ki jo ponujamo za uporabo v industriji sladkorja, vključuje energijsko učinkovite dekanter centrifuge ter volumetrične črpalke.