Vsi vebinari
O procesih v pivovarstvu: razmnoževanje kvasovk, hoping, separacija, de-alkoholizacija. Vedno dostopna izobraževanja.
Tehnologija separacije za vašo pivovarno
V brezplačnem spletnem seminarju strokovnjaka Joakim Gustafsson in Fernando Jimenez predstavljata tehnologijo ločevanja in razložita, kako se uporablja v pivovarnah. Spoznali boste, zakaj je vse več pivovarn pozornih na pivovarske centrifuge. Spoznali boste:
- katere so prednosti bistrenja piva;
- kako lahko z ločevanjem povečate pridelek, izboljšate kakovost piva in
dobiček; - kdaj in kako v pivovarni uporabljati centrifuge;
- kako izbrati pravo centrifugo za svojo pivovarno.
Razmnoževanje kvasovk
V spletnem seminarju strokovnjak za pivovarstvo Henning Sørensen predstavi osnove razmnoževanja kvasa in odgovori na naslednja vprašanja:
- kateri elementi sestavljajo postopek razmnoževanja kvasa,
- kateri stresni dejavniki se pojavljajo pri delu s kvasom,
- primerjava učinkovitosti prečrpavanja in mešanja pri mešanju v rezervoarjih,
- kako povečati vitalnost in živost kvasovk.
Suho hmeljanje
Pri hladnem hmeljenju se hmelj doda v posode za fermentacijo in/ali zorenje bodisi pred primarno fermentacijo ali po njej, s čimer se v pivo izločijo arome in okusi hmelja, ki jih ni mogoče doseči s hmeljenjem v varilnici. Praksa se je zelo razširila v zadnjih letih, skupaj s priljubljenostjo piv pale ale in India pale ale na trgu.
Vendar so s to »revolucijo« povezani številni izzivi. Kateri koraki sestavljajo hladno hmeljenje in kaj lahko gre pri tem narobe? Kako se izogniti težavam pri hladnem hmeljenju? Strokovnjak za varjenje piva iz podjetja Alfa Laval v spletnem seminarju podrobno odgovarja na ta vprašanja.
PRIDOBILI BOSTE:
- osnovno razumevanje postopka hladnega hmeljenja;
- spoznali boste dve novi tehnologiji za pospešitev hladnega hmeljenja, zmanjšanje izgube proizvoda in izboljšanje kakovosti okusa v samem postopku.