Vsi vebinari

O procesih v pivovarstvu: razmnoževanje kvasovk, hoping, separacija, de-alkoholizacija. Vedno dostopna izobraževanja.

Tehnologija separacije za vašo pivovarno

V brezplačnem spletnem seminarju strokovnjaka Joakim Gustafsson in Fernando Jimenez predstavljata tehnologijo ločevanja in razložita, kako se uporablja v pivovarnah. Spoznali boste, zakaj je vse več pivovarn pozornih na pivovarske centrifuge. Spoznali boste:

  • katere so prednosti bistrenja piva; 
  • kako lahko z ločevanjem povečate pridelek, izboljšate kakovost piva in
    dobiček;
  • kdaj in kako v pivovarni uporabljati centrifuge; 
  • kako izbrati pravo centrifugo za svojo pivovarno.

Razmnoževanje kvasovk

V spletnem seminarju strokovnjak za pivovarstvo Henning Sørensen predstavi osnove razmnoževanja kvasa in odgovori na naslednja vprašanja:

  • kateri elementi sestavljajo postopek razmnoževanja kvasa,
  • kateri stresni dejavniki se pojavljajo pri delu s kvasom,
  • primerjava učinkovitosti prečrpavanja in mešanja pri mešanju v rezervoarjih,
  • kako povečati vitalnost in živost kvasovk. 

Suho hmeljanje

Pri hladnem hmeljenju se hmelj doda v posode za fermentacijo in/ali zorenje bodisi pred primarno fermentacijo ali po njej, s čimer se v pivo izločijo arome in okusi hmelja, ki jih ni mogoče doseči s hmeljenjem v varilnici. Praksa se je zelo razširila v zadnjih letih, skupaj s priljubljenostjo piv pale ale in India pale ale na trgu.

Vendar so s to »revolucijo« povezani številni izzivi. Kateri koraki sestavljajo hladno hmeljenje in kaj lahko gre pri tem narobe? Kako se izogniti težavam pri hladnem hmeljenju? Strokovnjak za varjenje piva iz podjetja Alfa Laval v spletnem seminarju podrobno odgovarja na ta vprašanja.  

PRIDOBILI BOSTE:

  • osnovno razumevanje postopka hladnega hmeljenja;
  • spoznali boste dve novi tehnologiji za pospešitev hladnega hmeljenja, zmanjšanje izgube proizvoda in izboljšanje kakovosti okusa v samem postopku.