Hladilne aplikacije

Danes je na voljo veliko možnosti za zmanjšanje ogljičnega odtisa industrijskih in komercialnih hladilnih sistemov. Nove in učinkovitejše toplotne tehnologije omogočajo zmanjšanje porabe energije in s tem posledično tudi emisij. Hkrati lahko zdaj toplogredne pline, ki jih oddajajo uveljavljena hladilna sredstva, zamenjamo z naravnimi alternativami, kot sta amoniak ali, paradoksalno, sam CO2.

Z znanjem, ki nam ga zagotavlja 90 let izkušenj s tehnologijo ploščnih toplotnih izmenjevalnikov, smo pri podjetju Alfa Laval razvili širok portfelj rešitev, ki omogočajo nove trajnostne možnosti tako v komercialnih kot tudi industrijskih hladilnih sistemih. Stopite v stik z nami še danes, če želite izvedeti, kako naše rešitve povečajo učinkovitost za do 10 %, kar vam letno prihrani približno 5500 GWh energije. Poleg tega vas lahko podpiramo tudi z edinstvenimi rešitvami za izzive pri prehodu na naravna hladilna sredstva.

cleantech-refrigeration-intro-img.jpg

Bela knjiga: vodnik po spreminjajočem se trgu hladilnih sredstev

Na trgu hladilnih sredstev se trenutno dogajajo velike spremembe. Zaradi skrbi za okolje se zakonodaja vse bolj usmerja k postopnemu opuščanju tradicionalnih hladilnih sredstev v korist novih alternativ z nižjim potencialom globalnega segrevanja (GWP). Prenesite to belo knjigo, ki predstavlja temeljne informacije o izbiri in uporabi alternativnih hladilnih sredstev za različne aplikacije ogrevanja in hlajenja.

AL-NRVTS WP-640x360

Primer stranke: strokovno znanje o hladilnih sredstvih prihodnosti

Preberite, zakaj so strokovnjaki na področju hlajenja podjetja Bort de Graaf za svoje kaskadne sisteme z amoniakom oziroma CO2 izbrali delno varjeno tehnologijo Alfa Laval. Poleg zagotavljanja zanesljive zaščite pred puščanjem napredne funkcije, kot je CurveFlow™, zagotavljajo najvišjo toplotno zmogljivost na trgu.

 

Cleantech-proof-pack-Refrigeration.jpg

Oglejte si številke: potencial energetske učinkovitosti hlajenja

Ali ste vedeli, da je danes v hladilnih sistemih po vsem svetu nameščenih več milijonov toplotnih izmenjevalnikov Alfa Laval? Skupaj našim strankam omogočajo prihraniti več kot 5,5 TWh električne energije na leto! To pomeni za več kot en milijon ton manj emisij CO2.

Če bi v vseh novih napravah uporabili učinkovite rešitve podjetja Alfa Laval, bi lahko zmanjšali emisije za nadaljnjih 144.000 ton. To je tako, kot da bi izbrisali 470 letov med Londonom in Singapurjem!

Želite izvedeti več o tem, kako lahko Alfa Laval poveča energetsko učinkovitost različnih hladilnih aplikacij? Prenesite našo infografiko, če si želite ogledati več statistik.


Prenesite infografiko

Naše rešitve

Alfa Laval AlfaNova

Večina ploščnih toplotnih izmenjevalnikov za komercialno in industrijsko hlajenje z majhnimi zmogljivostmi je lotana z bakrom. Čeprav so primerni za številne aplikacije, negativno reagirajo z amoniakom, ki je pomembno naravno hladilno sredstvo. AlfaNova, ki je izdelan z našo edinstveno metodo fuzijskega lepljenja, je edini 100-odstotni ploščni toplotni izmenjevalnik iz nerjavnega jekla. Tako predstavlja zelo kompaktno in učinkovito rešitev za hlajenje zelo čistih, občutljivih tekočin in izkoriščanje potenciala amoniaka z nizkim potencialom globalnega segrevanja.


Izvedite več

dont_crack_under_pressure_4.png

Polzvarni ploščni toplotni izmenjevalniki Alfa Laval

Za hladilne sisteme, ki se uporabljajo v industrijskih hladilnih aplikacijah, naši kompaktni polzvarni toplotni izmenjevalniki omogočajo še večjo učinkovitost in zanesljivost pri uporabi amoniaka kot hladilnega sredstva z nizkim potencialom globalnega segrevanja. Polzvarni toplotni izmenjevalniki Alfa Laval so tudi izbrani toplotni izmenjevalniki v kaskadnih sistemih, ki delujejo s CO2 kot sekundarnim medijem za aplikacije zamrzovanja, pri čemer zmanjšujejo potrebno količino amoniaka in hkrati preprečujejo tveganje navzkrižne kontaminacije z nameščenim preizkušenim tesnilnim sistemom RefTight™.


Izvedite več

plate_heat_exchangers_brazed.jpg

Lotani ploščni toplotni izmenjevalniki Alfa Laval

Naši bakreno lotani ploščni toplotni izmenjevalniki so kompaktna in učinkovita rešitev za ogrevanje, hlajenje, izhlapevanje in kondenzacijo, ki jih lahko uporabljate za širok nabor hladilnih aplikacij in jih lahko kombinirate z večino okolju prijaznih hladilnih sredstev z nizkim potencialom globalnega segrevanja, ter ne potrebujejo nobenega vzdrževanja. To vključuje pomembna naravna hladilna sredstva, kot na primer CO2 in ogljikovodiki. Vsaka enota je zasnovana za optimizirano delovanje z vrsto edinstvenih funkcij, ki zagotavljajo tako vrhunsko toplotno zmogljivost kot tudi največjo zanesljivost.


Izvedite več

cleantech-refrigeration-commercial-refrigeration.jpg

Komercialno hlajenje

Širok nabor toplotnih izmenjevalnikov Alfa Laval je mogoče najti v številnih stanovanjskih in komercialnih hladilnih aplikacijah, med drugim za hlajenje (ohlajevalniki), ogrevanje vode iz pipe (kotel/sončni kolektorji), toplotne črpalke in hlajenje med prevozom.


Izvedite več

Cleantech-Refrigeration-industrial-refrigeration-final-210303.jpg

Industrijsko hlajenje

Od industrijskega zamrzovanja in hlajenja do hlajenja drsališč in postopkov predelave živil– Alfa Laval ponuja najnovejše in energetsko učinkovite ploščne toplotne izmenjevalnike. Za živilsko industrijo nudimo visoko učinkovite hladilnike zraka, ki jih je mogoče kombinirati s ploščnimi toplotnimi izmenjevalniki.

Uporabljajo se v številnih aplikacijah, od hlajenja v klavnicah ter prostorov za predelavo rib in mesa do nadzora klime v skladiščih sveže hrane.


Izvedite več

Iščete več orodij in strokovnega znanja?

Želite pridobiti več znanja, ki ga je Alfa Laval pridobila v devetih desetletjih izkušenj na področju toplotnega prenosa? Ali vaše podjetje potrebuje dostop do datotek BIM, 3D risb ali drugih svetovalnih orodij? Odpravite se v naše središče Alfa Laval za ogrevanje in hlajenje, kjer boste našli najnovejše vire za vašo panogo.

Alfa Laval Heating and cooling hub


cleantech_symbol_RGB_png.png

Čista energija

Trajnostno partnerstvo

Stopite v stik z nami in izveste več

Za več informacij o naših trajnostnih rešitvah nas kontaktirajte še danes

Ti podatki so shranjeni in obdelani v skladu z našim pravilnikom zasebnosti.