Pomožni kotel generatorja tople vode in pare

Zagotovitev dodatnih virov pare in vroče vode ima pri delovanju elektrarn pomembno vlogo. Pomožni grelniki vode Alfa so kompaktni, zanesljivi in pripravljeni za uporabo ter učinkovito zagotavljajo izdatno količino dodatne pare in vroče vode za uporabo v kritičnih procesih, kot je zagon elektrarne.

Auxiliary boilers 640x360px

Optimizacija priprave pare in tople vode s pomožnim grelnikom vode

Izbor grelnikov vode Alfa Laval Aalborg s tremi prehodi dimnih plinov, ki delujejo na olje in plin, zagotavlja kakovost, zanesljivost, dolgo življenjsko dobo, enostavno vzdrževanje in zmerno porabo. Popoln grelnik vode v ohišju s tremi prehodi dimnih cevi in mokro povratno zanko je kompakten in pripravljen za montažo ter zagotavlja pomožno zalogo pare do 40 t/h z računskim tlakom do 20 barov.

Krmilni sistem obsega sistem za upravljanje gorilnika s krmiljenjem obremenitve in zaporedja vžigov, krmilnik nivoja vode ter varnostno opremo ter krmilnik regulatorja motorja in grelnika olja.

Pomožni grelnik vode Alfa Laval Aalborg s tremi prehodi dimnih plinov je mogoče za povsem samodejno delovanje opremiti z gorilniki različnih tipov dovoda goriva: gorilnike s tlačnim razprševanjem, parne gorilnike in rotacijske gorilnike s skodelico. Gorilniki na goriva, kot je naravni plin, kurilno olje ali kombinacija plina in kurilnega olja, so na voljo po naročilu. 

Dodatna oprema

Kotlovno napravo je mogoče opremiti z ekonomizatorjem, pregrevalnikom, posodo za kondenzat, posodo za napajalno vodo, posodo za odvajanje nečistoč in krmilnik za izgorevanje O2.

 

Prednosti

  • Enostavna montaža: Grelniki vode Alfa Laval Aalborg s tremi prehodi dimnih plinov so izdelani po načelu priključi-in-poženi, zato imajo ob dobavi že vgrajen gorilnik, nadzorno ploščo, armaturo in kable.
  • Kompaktna oblika: Zaradi majhne delovne površine se grelnik vode enostavno priključi na vsak sistem.
  • Enostavno preverjanje in vzdrževanje: Priključki in ventili so nameščeni na vrhu grelnika, kar omogoča enostaven dostop ob montaži, preverjanju in vzdrževanju. Številne vhodne odprtine olajšajo preverjanje notranjosti.
  • Enostavno čiščenje: Spiralne cevi se enostavno očisti, poleg tega jih je zaradi velike učinkovitosti malo.
  • Konstantno visoka kakovost pare: Učinkovit uparjalnik zagotavlja suho in nasičeno paro. Dodatno je na voljo pregrevalnik.
  • Boljše izgorevanje: Gorilna komora ima sorazmerno nizko razmerje oddajanja toplote in zagotavlja veliko prostora za plamen. S tem se izboljša izgorevanje in izpust dima.